Wpis z mikrobloga

Słyszeliście o takiej firmie jak : 23andme ?

Ostatnio wpadł mi w oko stock- 23 and me
Pogrzebałem trochę w tym temacie i oto co znalazłem

Ta firma zbiera DNA,a to może być wykorzystane w przyszłości bo mogą te dane sprzedać (choć twierdza że tego nie robią-wszyscy tak mówią,albo mówili a wiemy jak jest)
Istotne jest to ze jedna z kobiet która założyła tą firmę wyszła za mąż za gościa który założył google (google w to też zainwestowało) z kolei jej siostra jest CEO Youtuba
Także jest prawdopodobieństwo że nie pozwolą aby na tym nie zarobić (takie rodzinne interesy)
Google wie co szukasz w internecie,kupujesz itd.Natomiast 23 and me chce wiedzieć wszystko o Twoim ciele,narodowości oraz zdrowiu
Także long

Oczywiście tylko głośno myślę to nie porada inwestycja

#gielda #ekonomia #finanse #polityka
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Slaba pozycja, ryzyko ogromne, spolka ma problemy, nituje stary, możliwe zdjecie z Nasdaq. Taki szybki research i samse czerwnoe lampki
  • Odpowiedz
  • 0
@merho:
Wiem o tym i dlatego jak dla mnie warto zaryzykować
To samo mówili o moim pomyśle na BYND a ja już mam na tym 70 % zarobku
Uważam że nie pozwolą temu zbankrutować ponieważ stoją za tym rodzinne interesy

Już Ci co weszli na górze zostali na peronie
Teraz czekam na potężny wystrzał (zobaczymy)
  • Odpowiedz
@Questorius: na bynd gratuluje zysku ale tu masz short squeeze, w longu to ma jeden kierunek. Ja bym realizował ten zysk. Ta spółka 23me ma straty, oczekiwania inwestorow i rynek to wyrwznie wycenił, rodzinne uklady nie wpłyną na cene akcji chyba ze ktos pożyczy gotówkę do przepalenia na jakis projekt, podobno chca opracowac jakis lekk, a to sa dekady. Szkoda zdrowia i pieniędzy. Mozna to trzymac na radarze, ale kasy
  • Odpowiedz
  • 0
@merho:
No właśnie chodz że w tej rodzince jest morze gotówki
Ja mam taką wizje na to :
Słysze ostatnio że różni CEO mówią o tym że dzięki nowej technologi będa żyć o wiele dłużej
A żeby sie tak stało to jak dla mnie jest potrzebne DNA za czasu jak byłeś
  • Odpowiedz
@Questorius: ależ się czarujesz, aż się rozczarujesz. ta firma utrzymuje się głownie z sekwencjonowania/testowania DNA , nie ma opracowanej technologi inżynierii czy terapii genowej - swoją droga racja w terapii genowej kryje się potencjał, szczególnie w połączeniu z AI, ale potrzebna jest technologia/lek, jest kilka firm które posiadają juz zatwierdzone lekki terapii genowej prze FDA, 23me za rok może już być zdjęta/przejęta bez gotówki nic nie wymyśla ani nie zakupią.
  • Odpowiedz