Aktywne Wpisy

KarnetNaGlony +12
W odniesieniu do afery ja mam wrażenie że ogólnie polski internet upada. coraz mniej tu się dzieje wszyscy się wynieśli na anglojęzyczne strony ja zresztą w sumie też xD skok w jakości jest niesamowity

mirko_anonim +4
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Co sądzicie o spotkaniach z dziewczynami za pieniądze jak się ma te 20-30 lat? Spróbowałem niedawno pierwszy raz i było bardzo fajnie. Umówiłem się z brunetką w moim wieku (22 lvl) w Warszawie; dziewczyna 5/10 z wyglądu, ale bardzo urocza i miała słodki głosik. Dodatkowo okazała się być studentką psychologii, co mnie szczególnie nie zdziwiło XD Na spotkaniu wleciał facefuck i anal w kilku różnych pozycjach; skończyłem różowej
Co sądzicie o spotkaniach z dziewczynami za pieniądze jak się ma te 20-30 lat? Spróbowałem niedawno pierwszy raz i było bardzo fajnie. Umówiłem się z brunetką w moim wieku (22 lvl) w Warszawie; dziewczyna 5/10 z wyglądu, ale bardzo urocza i miała słodki głosik. Dodatkowo okazała się być studentką psychologii, co mnie szczególnie nie zdziwiło XD Na spotkaniu wleciał facefuck i anal w kilku różnych pozycjach; skończyłem różowej

źródło: Screenshot_20240227_081110_X
Pobierz@zeszyt-w-kratke: Statystyki obejmują ludzi składających wnioski w grudniu 2023, czyli w momencie gdy ludzie w panice kupowali co się da przed zakończeniem bk2%.
To akurat prawda - przelaliśmy deweloperom z naszych podatków kilka miliardów.
Mam Ci screen z decyzji z zamazanymi danymi wyslac czy czego ty oczekujesz? XD
Buduje się i jest w pyte. Troche mnie wykonawcy w-------a, ale naprawde nie jest jakos zle ze znalezieniem ekip. Materialy jedynie drogie, ale byly drozsze.
@jacos911: śmiechu warte, chłop co nie odróżnia liczby kredytów od wartości
@systemluster: Bankom, a nie deweloperom xD Kto ma rekordowe zyski jakich nigdy nie było?
@Bubbo: Bankom daliśmy kredyty o bardzo pomniejszonym ryzyku w momencie podwyższonych stóp procentowych. Rekordowe zyski banków są również z podwyższonego oprocentowania kredytów sprzed beki. Deweloperzy wykręcili za to najwyższą w historii marżę.
Banki mogą wygrać jeszcze bardziej niż dotychczas, bo wrzucenie takiej ilości kasy na rynek może spowolnić spadek inflacji i spowolnić spadek stóp procentowych. Dopłaty będą więc większe przez dłuższy czas, więc profit. Ludzie na zmiennym też będą
@systemluster: Ale wy cały czas mówicie o marży brutto w której zawiera się finansowanie projektu. A skoro stopy procentowe urosły i wzrósł koszt kredytu to ta marża też musi urosnąć, by w ogóle opłacało się budować. Jeżeli marża będzie 20%, to równie dobrze deweloper mógł kupić sobie obligacje 7% i też mieć 21% po 3 latach bez żadnego ryzyka xD
źródło: GG8rVCqaUAAsCVs
Pobierz