Wpis z mikrobloga

via Wykop
  • 4
@Chrystus: Tonkotsu to paitan (gęsty bulion) z kości wieprzowych, tu jest tori paitan czyli taki z kurczaka właśnie. W zapachu jest delikatniejszy i przyjemniejszy dla ogółu (sporo osób nie lubi zapachu tonkotsu).
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@userYGc4uxJzGewY: Ta jest akurat z Japonii, w Polsce takich nie widziałem :(

Fajnego smoka ma w środku też, w filmie jak jest moment z podgrzewaniem miski to go widać ;d
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@Mwodybaca: Od jakichś 8 lat sobie coś tam piszę więc nie ma raczej mowy o powrocie, znalezisk ze swoim contentem nie zamierzam wrzucać tu. Zdjęcia ramenu dlatego, że chciałbym rozruszać tag #ramen trochę, może się uda jakąś społeczność wokół tego tematu tu stworzyć i sensowne dyskusje na tagu :)
  • Odpowiedz
@MG78: Mordo, który z Twoich ramenów zajmuje najmniej czasu? Moze i bym zrobił na weekend, ale nie widzi mi się 8h gotowania
pozdro
  • Odpowiedz