Aktywne Wpisy
Alzena +43
Kilka pytań do osób na #neet.
Zakładam że nje wszyscy którzy nie pracują są na rencie (która i tak jest śmiesznie niska), więc z czego wy sie właściwie utrzymujecie? Życie to są naprawdę duże koszta, nie ma opcji przeżyć z jakiegoś zasiłku.
I drugie pytanie - zakładam że ludzie którzy nie pracują dłuższy czas są zarejestrowani w urzędzie pracy (żeby mieć ubezpieczenie). Jak ja byłam w UP to co
Zakładam że nje wszyscy którzy nie pracują są na rencie (która i tak jest śmiesznie niska), więc z czego wy sie właściwie utrzymujecie? Życie to są naprawdę duże koszta, nie ma opcji przeżyć z jakiegoś zasiłku.
I drugie pytanie - zakładam że ludzie którzy nie pracują dłuższy czas są zarejestrowani w urzędzie pracy (żeby mieć ubezpieczenie). Jak ja byłam w UP to co
WielkiNos +283
Juleczki chcą żeby im płacić za malowanie się do roboty.
#bekaztwitterowychjulek #p0lka #logikarozowychpaskow
#bekaztwitterowychjulek #p0lka #logikarozowychpaskow
- ukraińscy oligarchowie zwietrzyli większą marżę na upychaniu swoich produktów rolnych do bogatej europy, a nie do bieda krajów afryki i azji jak do tej pory.
- polscy janusze skupu i transportu rzucili się na tańsze płody rolne ze wschodu skupując wszystko jak leci i zalewając rynek.
- brukselskie julki w ministerstwie rolnictwa wymyśliły (bo przecież są w pracy i muszą coś wymyślić) ugorowanie EU osiągając łączny ugór wielkości Holandii na terytorium UE. A wszystko to bo dbamy o klimat i to coś zmieni (WTF)
- prawo EU i granice są tak dziurawe, że nie ma już znaczenia czyje płody rolne nas zaleją. Rolnicy uszczelniając granice z ukrainą, sprawiają że zalewa nas z drugiej strony rosyjskie, a w kolejce już mogą się ustawiać Argentyna, RPA i inne kraje.
- rolnicy widząc że "dzieje się źle dla nich" chwycili za widły i idą po swoją sprawiedliwość, choć zamiast do janusza na skupie który ich dupcy co sezon a teraz wziął się za sprowadzanie "po taniości" to poszli na granicę blokować wszystko łącznie z niektórymi transportami wojskowymi przechodzącymi przez granicę.
- na granicy i wśród rolników nie brakuję już najpewniej agentury rosyjskiej odpowiednio kierującej nastroje i przekaz medialny.
#afera #protest #polityka #ukraina #rosja #bruksela #uniaeuropejska #zielonylad #rolnictwo
@uszyk90: Zielony Ład = program PiS
@Towarzysz_Pawulon: PiS to niszczyciele polskiego rolnictwa.
@Towarzysz_Pawulon: a ty tak się nie interesuj, bo kociej mordy dostaniesz.
Swoją drogą ciekawe że UE tak nagle zaakceptowała lekką ręką pisowski pomysł ( ͡° ͜ʖ ͡°)