Wpis z mikrobloga

bardzo ciężko będzie dociągnąć do 40-tki, dzieciństwo przetrwałam chociaż było okropne, czasy nastoletnie i studenckie mało pamiętam bo wszystko zachlałam, jakoś tak zleciało do tej 30-tki i teraz bagno tak wybiło, że #!$%@? mnie samo istnienie, nie mogę już wytrzymać ze sobą, to wszystko we mnie kipi i kotłuje się a ja z całych sił staram się nie wybuchnąć i nie zapaskudzić wszystkiego wokół i to jest takie męczące, że nawet nie mam siły chodzić, wychodząc z gabinetu terapeuty już bym chciała tam wrócić później odliczam każdy dzień do następnej wizyty a one mijają jak 5 min nawet nie pamiętam co mówiłam i co na nich było, musiałby chyba ktoś ze mną siedzieć 24/7 przecież te 50 min w tygodniu jak się tyle dźwiga to jak jedna kropla deszczu nie zmyje to tego całego gówna jakim jestem oblepiona, to wszystko jest takie męczące, zaczynam zazdrościć ludziom, którzy mieli lepiej, ostatnio się popłakałam przez jeden drobny dobry gest od obcej osoby, jestem tak zniszczona, że jak ktoś mi przytrzyma drzwi na klatce schodowej to dostaję taki wyrzut wdzięczności i miłości do tej osoby, że to jest chore, jestem wiecznie głodna, jak zombie, nienakarmiona emocjonalnie, ten brak tkwi we mnie jak wypalona dziura po papierosie, gdzieś podświadomie wzięłam te koty w opiekę by nie iść na tory, mam wrażenie, że wszyscy to mają w dupie i nie mam na myśli was wykopków bo wy powinniście wręcz mieć #!$%@? na mnie bo kim ja dla was jestem nikim ale są jacyś ludzie obok mnie jak rodzina czy chłop co zdecydowali się być a nawet oni nie dają mi nic pozytywnego
musiałam się wyżalić :c
#zalesie #depresja #terapia #dda
  • 35
@bluedabadee: @naksu Terapia poprzez nazywanie swoich uczuć i jak najczęstsze ich wyrażanie pomaga. Podczas traumy zachodzą zmiany w mózgu które dzięki wielokrotnym powtarzaniem właściwego zachowania tj. Wyrażania uczuć potrafią się odwrócić. Zajmuje to oczywiście czas, im większa trauma tym więcej czasu potrzeba na poprawę. Ale trzeba się angażować słuchać i podczas codziennego życia jak najczęściej myśleć co się czuje i to wyrażać. Można myśleć o tym jak o treningu 😊 pomocn
@bluedabadee nie wiem, jeszcze żadnej nie skończyłam poleciłabym jakbym już jakąś skończyła wtedy można ocenić efekty
też jestem na lekach mogę się efektami leków podzielić