Aktywne Wpisy
GejAnonim +148
#rozdajo #ankieta #studia #magisterka #studbaza #pracadyplomowa
100zł blik/karta podarunkowa lub jakaś inna forma do ustalenia
Potrzebuję odpowiedzi do ankiety z magisterki i z tego powodu robię motywacyjne rozdajo.
Warunek to zostawienie komentarza i plusa oraz podanie nicku z mirko w ostatnim pytaniu.
Link do ankiety: https://forms.gle/vsyhkh2yCYNcuNkf7
100zł blik/karta podarunkowa lub jakaś inna forma do ustalenia
Potrzebuję odpowiedzi do ankiety z magisterki i z tego powodu robię motywacyjne rozdajo.
Warunek to zostawienie komentarza i plusa oraz podanie nicku z mirko w ostatnim pytaniu.
Link do ankiety: https://forms.gle/vsyhkh2yCYNcuNkf7
1-1-1-1 +252
gonciarzowa ma nieźle nayebane w bani xDD reszta tych influ zresztą też. wyobrażacie sobie coś takiego w męskim wydaniu?
chłop by dostał cancela xDD
#gonciarz #blackpill #p0lka #redpill #bekazlewactwa #logikarozowychpaskow
chłop by dostał cancela xDD
#gonciarz #blackpill #p0lka #redpill #bekazlewactwa #logikarozowychpaskow
Jeśli uruchomiono dane aplikacje wlacz lokalizacje(przyczym jeśli aplikacja zostanie zminimalizowana lokalizacja wylacza sie)
Jeśli włączono ladowanie włącz hotspot.
Jeśli aktywny hotspot oraz poziom baterii spadnie poniżej np 75proc to zasygnalizuj dźwiękiem i wibracją.
Od godziny 22:00 do 6:00 ogranicz możliwość naładowania baterii do poziomu powyżej 85proc tak aby podłączając telefon na całą noc nie utrzymywać 100proc baterii.(choć w zasadzie nie wiem czy to w jakiś sposób oszczędza baterie?)
#telefony #apple #ios #iphone
#pytanie
2. Aplikacja skróty.
3. Nie ma takiego wyzwalacza jak "jeśli aktywny hotspot", ani nie da się sprawdzić jego stanu.
4. Aplikacja skórty i smart gniazdko pod homekit, ale w sumie nie wiem po co Ci to
4 niekoniecznie potrzebna. Głównie chodzi o 2 bo nie mam normalnego internetu ale duży pakiet na telefonie i gdy siadam do laptopa kładę tel na ładowarce i równocześnie automatycznie włącza się hotspot. Po godzinie od rozłączenia z się laptopem hotspot zostaję wyłączony. Skrótem musiałbym ręcznie wlaczyc hotspot?
3. Tel po położeniu na ładowarce dosyć szybko się naładuje ale załóżmy, że go zdejmę a nadal korzystam z hotspota wówczas bateria dosyć
Aha to takie uczenie się rozwiązuje sprawę. W IP15 Pro to jest?
2, 3 jak wyżej też jakiś udałoby się ustawić?
3. No to tutaj podobna sytuacja, możesz sobie zrobić tryb skupienia "Hotspot" i wtedy zrobić automatyzację "Poziom baterii" i ustawiasz co chcesz. Mogę Ci
No nie mam obecnie IP dopiero rozwazam zakup, na Samsungu nie ma z takimi procedurami problemu. Czyli jednym słowem da się zrobić procedurę "2" polegająca na tym, że w momencie startu ladowania włącza się hotspot i wylacza godzinę po rozłączeniu się z laptopem? Oraz "3" przypominajka gdy poziom baterii spadnie poniżej 75proc jeśli aktywny jest hotspot?
2. w momencie startu ladowania włącza się hotspot - tak
wylacza godzinę po rozłączeniu się z laptopem - w teorii tak, ale musiałbyś ustawić skrót, który odmierza godzinę, co jest bez sensu. Nie może być od razu?
3. przypominajka gdy poziom baterii spadnie poniżej 75proc jeśli aktywny jest hotspot? - nie da się ustawić "jeśli aktywny jest hotspot", możesz to obejść np. jeśli włączony jest tryb skupienia lub
Hotspot nie może się wylaczyc w momencie odłączenia ladowania bo może być tak, że odbieram telefon, piszę smsa a ciągle jestem przy laptopie I potrzebuje połączenia. Potem odkladam tel na ładowarkę i dopiero po godzinie braku połączenia jest "pewnosc" że wyszedłem z domu i położyłem się do snu. I to jest w zasadzie najważniejsza niezbędna dla mnie automatyzacja.
Choć można też to zrealizować na zasadzie jeśli telefon połączony przez bluetooth
Jestem prawie pewny, że można to jakoś obejść, tylko nie znam Twojego konkretnego korzystania z urządzenia.
Pamiętaj, że jeszcze jest temat false/positive. Używasz tego urządzenia tylko
Komentarz usunięty przez autora
Potem już wewnątrz automatyzacji możesz jeszcze kombinować z funkcją "Jeśli". Ale tak jak pisałem, nie wszystko jest, nie da się ustawić "Jeśli hotspot jest włączony".
Tutaj jest wyłączona akcja "odwróć po zakonczeniu" czyli automatyzacja nigdy by hotspotu nie wyłączyła. Opcja wylacz po godzinie nieaktywności jest w ustawieniach samego hotspotu.
I ta druga automatyzacja przypominająca o stanie baterii gdy hp jest włączony. Choć to można już olać.
To akurat nie jest tragedia, bo zwykle gdy włączę laptopa to nie wyłączam go dopóki nie wychodzę albo nie kładę się spać więc 3 minuty w zasadzie jest ok. Byle tylko HP działał stabilnie na tym jednym urządzeniu.
Więc ostatecznie:
Wyzwalacz:
"Ładowarka"
akcja:
"włącz hotspot"
brak odwróconej
Zakładam, że osobno router nie wchodzi w grę?
Z Macbookiem hotspot działa nieźle, ale znając Windowsa to mogą się nie polubić xD
Popytaj znajomych, może ktoś ma jakiś starszy iPhone w szufladzie i Ci pożyczy na 2 dni do testów.
90 sekund to 1,5 minuty, nie 3 :)