Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Witajcie Mireczki. Obecnie mam 19 lat i z moimi planami życiowymi celuję w branżę IT, przy czym chciałbym jeszcze pójść na studia. Wszystko było dobrze, lecz niestety mój ojciec straszy mnie że jeśli pójdę jeszcze w czasie mojej edukacji do pracy, a nie będę z nimi pracował na gospodarstwie rolnym, to zakończy finansowanie mej osoby, ponieważ jak to on mówi "robię na swoje utrzymanie".
Cała sytuacja nie byłaby dla mnie problematyczna, gdyby nie fakt że w domu panuje ogólnie negatywna atmosfera a za pracę w wakacje otrzymuję jedynie słowa iż nic nie robię.
Zastanawiam się nad podaniem rodziców o alimenty, bo jednak myślę iż działka budowlana o wielkości ~ 0,25 Ha która przez swoją wąskość nie nadaje się zbytnio pod dom nie wynagrodzi mi całego trudu związanego z nimi. Z drugiej strony jest to decyzja, która rzutuje na całe życie i nie można jej podjąć pochopnie. Co sądzicie na ten temat Mireczki?

#prawo #kiciochpyta #pytaniedoeksperta

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Nikt Ci za bardzo nie doradzi, Ty musisz zdecydować. Oczywiście o alimenty w trakcie studiów możesz się ubiegać + jakaś pomoc socjalna od uczelni jeśli się łapiesz. Jedyne mogę współczuć ojca…
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jak mieszkasz ze starymi to mów, że idziesz na zajęcia i zaiwaniaj do roboty. Jak nie to co ich to obchodzi- pal głupa że nie pracujesz i tyle, a na zajęcia w gnoju u starego wynajduj pomysły że masz covida czy coś i elo.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Weź to je%$bnij w pisto i wywalaj do normalnej roboty gdzieś za granicę, w polsce chyba zmarnujesz sobie tylko życie, weź kalkulator i dokładnie policz ile ci zajmie odkładanie za granicą a ile w polsce i dolicz do tego że będziesz żył samodzielnie.

· Akcje: Odpowiedz anonimowo
  • Odpowiedz