Wpis z mikrobloga

No tak średnio bym się z tym zgodził ( ͡° ͜ʖ ͡°)
np nie chciałbym by przedszkolanką mojego dziecka była sojowa eko alternatywka z uśmiechniętej polski lgbt wydziarana po samą gębę xd
#lidl #praca #heheszki #ankieta #pytanie
Bdzigost - No tak średnio bym się z tym zgodził ( ͡° ͜ʖ ͡°) 
np nie chciałbym by prze...

źródło: Screenshot_20240209-035959~2

Pobierz

Czy zdjęcie do CV jest ważne

• Tak 58.1% (3582)
  • Nie 41.9% (2588)

Oddanych głosów: 6170

• 132
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ziemomysl: Niedostatki w wyglądzie można nadrobić profesjonalizmem i usposobieniem. Naprawdę, jeśli nie jest tu mowa o hotelu sześciogwiazdkowym w Dubaju, a kandydat nie wygląda jak Frankenstein, nie widzę żadnego problemu, żeby pracował tam ktoś z nadwagą czy niezbyt piękną twarzą.
  • Odpowiedz
@DROP_TABLE_Usernames: To poślij CV na jakieś kierownicze stanowisku w banku, urzędzie i zobacz czy cię wybiorą ze zdjęcia z kolorowymi włosami, dziarami i w tunelami na uszach xD. Stop kultowi brzydoty!
  • Odpowiedz
w cywilizoeanych krajach nie daje sie zdjecia do cv

@Frygus96: Z tego co wiem to w bardzo niewielu krajach dodawania zdjęcia się nie praktykuje, więc komentarz jest grubo na wyrost (no chyba że praktycznie cała kontynentalna zachodnia Europa nie składa się z krajów cywilizowanych. W Europie chyba tylko w UK i którymś skandynawskim się nie dodaje Zdjęcia do CV

chodzi o to ze nawet nie wezmie cie nikt na rozmowe
  • Odpowiedz
W innym wypadku, po c--j ktoś ma wiedzieć jak wyglądam? Na ewentualnej rozmowie rekrutacyjnej mogą sobie mnie dokładnie obejrzeć, jeśli kogoś to w ogóle obchodzi

@DROP_TABLE_Usernames: bo julka z Hru chce potencjalnie Cie odrzucic z mordy juz na etapie screeningu i spotykac sie tylko z tymi co jej sie wydają sympatyczni xd
  • Odpowiedz
@DROP_TABLE_Usernames hrowy lubią zdjęcia, bo od razu mogą wywalić brzydali i zaprosić chadow xD, wiem że to durnie brzmi, ale sam się spotkałem z takim zachowaniem raz, jak sprawdziliśmy historię aplikantów to się okazało że w sumie nie ważne były umiejętności i doświadczenie, tylko wygląd i minimum wymaganych kryteriów
  • Odpowiedz
@DROP_TABLE_Usernames Najtrudniejsze w życiu jest zaakceptować, ze mimo, że wiele rzeczy „powinno”, to tak nie jest i nie będzie. Tak działa świat i natura ludzka, że podświadomie zwracamy uwagę na rzeczy ładne. Tak też jest ze zdjęciem i CV.
Podam na realnym przykładzie, bo teraz jest płacz, że juniorzy w IT mają ciężko i nawet nie dostają odp na cv (i tak jest). Wiedziałem o tym, a do tego się przebranżawialem
  • Odpowiedz
@Login88922 to jest anegdota, a nie fakt :) nie masz żadnych danych czy bez zdjęcia nie byloby tak samo, bo po prostu cv było dobrze zrobione, a ty miałeś rokujące skille.
  • Odpowiedz
@DROP_TABLE_Usernames: Nie do końca. Wygląd owszem nie powinien mieć wpływu na przebieg rekrutacji, ale prosty przykład:

Chce zatrudnić załóżmy elektryka do swojej ekipy, czasami trzeba wyjść po drabinie, coś wywiercić (pomijam kwestie wiedzy). Po zdjęciu zobacze, że jak ktoś ma 70 kg nadwagi to nie za bardzo się przyda. Nie zapominaj Mirku, nie wszyscy klikają w kąkuter i mają te mityczne "calle". ;)
  • Odpowiedz
@sm_m: samo imie a fotka danej osoby to jednak co innego, tak pisałem na wyrost o cywilizowanych krajach masz racje. po prostu mieszkam w UK od dziecka i dla mnie dodawanie foty do CV jest jakieś nie normalne, wieśniackie i bardzo dyskryminujące.
  • Odpowiedz
  • 0
@oliwkowemydlopodprysznic zdjęcie mam w dupie, chodziło mi o treść. Specjalnie uwypuklilem wątek tatuaży, który ma się nijak do pani na zdjęciu, by średnio rozgarnięty wykopek mógł wyłapać, że nie o nią mi chodził. Chyba nie zdałeś testu
  • Odpowiedz