Hej Mirki. Dzisiaj za wycieraczką znalazłem zawiadomienie od straży miejskiej,że zaparkowałem na terenie zielonym. Napisali, że mają zdjęcie samochodu i "wszczynają postępowanie wyjaśniające". Zgłosić się do nich czy to olać?
@remcon: Zgłosić i być uprzejmym. Ja po za fotoradarem jeszcze nie płaciłem nic po części dzięki temu, że rozmawiałem normalnie, a nie straszyłem prokuraturą i nie latałem z telefonem nagrywając.
@remcon: olej :) jak coś to powiesz że jak przyszedles do samochodu to za szybą nic nie miałeś bo przecież gdyby coś było to zjawilbys sie z wyjaśnieniami ponieważ jesteś uczciwym obywatelem :)
@Tabassco: Czemu ma olewać? Oczywiście nie znam zasad danej SM, ale jak pójdzie od razu jest duża szansa, że dadzą mu upomnienie i cześć. A tak to jak debil unikać odpowiedzialności jak się noga powinęła ? Po co? Iść i pogadać normalnie.
@Luks_x: Grande Punto z 2005. Niby moja wina i wiem że powinienem iść ale troche ryzyko że trawi się na gościa który ma zły dzień a karę za to mogą naliczyć sporą :/
@remcon: Ja Ci radzę iść i pogadać. Zrobisz jak zechcesz.
Poszełdbym powiedziałbym, że wiem iż złamałem przepis, ale "ściemnianko jak to Ci pies zachorował, albo ratowałeś dzieci z pożaru- delikatne ściemnianko, żeby się usprawiedliwić", nie mam żadnych mandatów na koncie i proszę o upomnienie bo z kasą krucho, a jak mnie złapiecie jeszcze raz to płacę bez mrugnięcia okiem. Albo zagraj że jeśli musi być mandat to czy nie może on
@Luks_x: z tego co jest napisane w internetach to SM leci tylko na kasę więc nie liczyłbym na upomnienie. No ale mam nadzieję że @remcon da znać co załatwił u nich :)
@Tabassco: Dzisiaj u nich byłem. Rozmawiałem z bardzo oficjalną panią strażniczką. Na początku postraszyła ile jest za wykroczenie ale jak się trochę potłumaczyłem to ostatecznie dostałem 50zł, więc nie jest źle. Na pouczenie chyba nie było szans bo na dzień dobry chciała dowód i prawo jazdy.
@Tabassco: Niestety ani ładna ani młoda, także nie polecam usługi :/ Swoją drogą jakby zatrudnili jakieś ładne strażniczki to może by im ściągalność mandatów skoczyła :)
heh jak się okazuje moja była spotyka się z chłopem około 187, twierdzi, że ma lepszy charakter ponieważ jest twardy, pewny siebie etc. boli w #!$%@? jak to słyszę, a moja pewność siebie chyba opuściła moje ciało i raczej nie wróci.
#pytanie #strazmiejska
@Luks_x: Chyba tak zrobię. Może"biednego studenta" srogo nie ukarzą :)
Poszełdbym powiedziałbym, że wiem iż złamałem przepis, ale "ściemnianko jak to Ci pies zachorował, albo ratowałeś dzieci z pożaru- delikatne ściemnianko, żeby się usprawiedliwić", nie mam żadnych mandatów na koncie i proszę o upomnienie bo z kasą krucho, a jak mnie złapiecie jeszcze raz to płacę bez mrugnięcia okiem. Albo zagraj że jeśli musi być mandat to czy nie może on
Na stronie mają statystyki że w tamtym roku wystawili 3500 pouczeń na 6500 mandatów drogowych więc może uda się coś ugrać.