Wpis z mikrobloga

#pytanie #pytaniedoeksperta #lgbt
Czy wg Was normalizowanie niebinarności jest ok? Powstają te słowniki, jakieś rady języka neutralnego, coraz więcej tego na każdym kroku, wg mnie to jest chore. Mam pełną tolerancję w stronę gejów, lesbijek, kumam też jak ktoś chce sobie zmienić płeć, bo czuje się np. kobietą, a urodził się facetem. Ale no ten trend bycia niebinarnym, że raz się czujesz tak albo srak albo w ogóle się z niczym nie utożsamiasz, ich powalona mowa i głoszenie wszędzie w mediach jakie to jest spoko i normalne, to jest dla mnie cringe i serio chore. W jakimś liceum w wawie zrobili też toaletę dla niebinarnych, no trzymajcie mnie. Niedługo nie będzie można zwracać się do innych per pan/pani, bo nie wiesz czy kogoś nie urazisz. Co Wy o tym sądzicie? Może to ze mną jest problem, że tak mnie to irytuje i boję się że idziemy w złym kierunku, chętnie więc poczytam co wykopowi eksperci o tym myślą.
mdka - #pytanie #pytaniedoeksperta #lgbt 
Czy wg Was normalizowanie niebinarności jes...

źródło: IMG_20240122_140147

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mdka też czuje się dyskryminowany bo nikt nie mówi do mnie per Arcymistrzu Przystojny Magnacie. A przecież nim jestem, tylko że uwięziony w ciele zwykłego szaraka ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@mdka: Przynajmniej sami się oznaczają i można takiego wariata dać na czarną listę i traktować jak innych czubków - z dystansem i nie do końca poważnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz