Aktywne Wpisy
iontal +17
Mój 13-letni kuzyn, z którym mam b. dobry kontakt, zapytał mnie wczoraj czy naprawdę #alkoholizm jest w Polsce takim problemem, bo on dużo o tym słyszy od rodziców, w szkole i w mediach, ale tak naprawdę na pijanych ludzi trafia bardzo rzadko, może raz w miesiącu widzi jakiegoś zataczającego się żula. Nie mam zdolności dydaktycznych, jak krótko i sensownie wytłumaczyć chłopakowi, że jednak w PL a-----l jest często nadużywany?
#
#

mickpl +620
Ale mi wstyd za was, ciule z TVN-u, że szczujecie na Glapę, że nie obniża stóp, serio XD
Stopy są delikatnie powyżej inflacji, wszyscy członkowie RPP (również ci wybrani przez obecną koalicję) głosują jednomyślnie. Każdy ekonomista w tym kraju potwierdza, że jest dobrze i lepiej nie majstrować, bo będzie kolejna runda inflacji.
Zresztą dobrze o tym wiecie, szkoda strzępić ryja.
#nieruchomosci #gielda #media #tvn
Stopy są delikatnie powyżej inflacji, wszyscy członkowie RPP (również ci wybrani przez obecną koalicję) głosują jednomyślnie. Każdy ekonomista w tym kraju potwierdza, że jest dobrze i lepiej nie majstrować, bo będzie kolejna runda inflacji.
Zresztą dobrze o tym wiecie, szkoda strzępić ryja.
#nieruchomosci #gielda #media #tvn
źródło: tvn
Pobierz

Nigdy w zyciu nie mialem do czynienia z kodowaniem.
Nie mam zamiaru miec z nim nic wspolnego zawodowo (za stary jesstem)
Takze nie zabiore wam tych 10k/msc ;p
Chcialbym ot tak dla siebie czysto sportowo poznac podstawy programowania i wolnych chwilach "tluc" jakis tutorial.
Jaki samluczek online lub offline (moze byc ksiazka) polecacie?
A zaczac od c++ czy moze jednak c?
A moze python (takie sugestie tez slyszalem)
pierwszy tom grebosza i tyle
@picofrico: Wołaj tyle, wołaj. Pomożesz wykalibrować oczekiwania :]
C++ to nie najlepszy wybór na poznawanie podstaw, to cholernie trudny język (pozwala na dużo, ale dzięki temu też jest dużo możliwości, żeby coś s-------ć). Ale od czego w takim razie zacząć nie wiem - kiedyś wszyscy zaczynali od basica i pascala, ale to z kolei raczej nieprzydatne we współczesnym świecie a do tego może
Chyba, że mam jakieś błędne informacje. Napisałem, że jest rozwinięciem. Jak w czystym jęzzyku C chcesz wydrukować coś na ekranie monitora, to używasz "printf", natomiast gdy chcesz w tym samym kompilatorze pisać w C, to musisz użyć przestrzeni nazw std oraz iostream, aby wydrukować coś za pomocą "Cout".
@bazingaxl: "pasja c++" jest to o czym piszesz?
@ppawel: w ramach szerokorozumianego samorozowoju:-) i gimnastyki zasniedzialego umyslu chcialbym nauczyc sie czegos nowego i powiedzmy godzinke dziennie cos tam sobie klepac z jakiegos samouczka, i widziec ze cos co tam sobie wklepie (ale przede wszystkim zrozumiem co wklepalem) bedzie mialo jakis (maly bo maly) efekt:-)
http://ideone.com/Du7mfm
@
Załatwmy to z innej strony. Dwa pytania:
1. Jesli kontaktem mozna nazwac przerobionych kilkanasie lekcji Turbo pascala z cd action 15lat temu (tak, stary jestem....) to tak, mialem kontakt....
2. W zasadzie to chcialbym zrobic jakis ""pierwszy krok" w swiat kodowania, jesli swiat ten jest mi zupelnie obcy to w zasadzie trudno mi powiedziec co dokladnie chcialbym robic.
Jesli juz mialbym gdybac, to chyba bylbym zadowolony gdybym umial napisac (a przede wszystkim zrozumiec) jakas prosta aplikacje
W opisie na allegro jest:
Napisał książkę, która może być czytana zarówno przez zawodowego informatyka, jak i przez programistę-amatora znającego tylko język BASIC.
Ja naprawde nie mam pojecia o zadnym BASIC... :-(
1. Czyli pewnie kojarzysz przynajmniej co to są: zmienne, funkcje/procedury*, pętle, instrukcje warunkowe (po ludzku "if")... to nie potrzebujesz tamtej książki.
2. Skoro okienka, no to proponuję wziąć