Od 5 lat gram w squasha tą samą rakietą (Wilson Hyper Hammer 145) średnio 2-3 godziny w tygodniu. Nigdy nic przy niej nie robiłam poza wielokrotna wymiana owijek. Poczytałam trochę i chyba wypada wymienić naciąg :) na #squash polecają Ashaway Supernick XL micro box.
Chcę wysłać swoją rakietę do squashtime, pytanie jaką siłę podać? Czy ten naciąg jest spoko, choć trochę kolorystycznie nie pasuje do mojej rakiety :P Kompletnie nie mam pojęcia. Przez telefon mówili o sile naciągu, że 11.5kg jest uniwersalny. Mam precyzję w uderzeniach, ale mam wrażenie, że rakiecie brakuje trochę mocy.
@pusssia: moim zdaniem to bardzo dobry naciąg i na pewno zobaczysz różnicę na plus. Co do siły naciągu to osoba, która naciąga będzie wiedziała jak to zrobić:) Ja bym zapytał u Ciebie w klubie gdzie grasz czy nie naciągają - często robią takie usługi albo może poleca kogoś w okolicy. A jakie miasto ewentualnie bo jak Wro to jest fajny człowiek, który bardzo pro naciąga:)
@pusssia: wydaje mi się, że na ramie rakiety może być info o tym jaki jest dopuszczalny zakres siły naciągu :) Najlepiej będzie jednak zapytać tam gdzie naciągają.. Wydaje mi się, że ja kiedyś w Decathlonie naciągałem też :)
Od 5 lat gram w squasha tą samą rakietą (Wilson Hyper Hammer 145) średnio 2-3 godziny w tygodniu. Nigdy nic przy niej nie robiłam poza wielokrotna wymiana owijek. Poczytałam trochę i chyba wypada wymienić naciąg :) na #squash polecają Ashaway Supernick XL micro box.
https://www.squashtime.pl/naciagi-pojedyncze-ashaway-supernick-xl-micro-box-p-163.html?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAzJOtBhALEiwAtwj8tjec1AhV8xm0ZyuocskG5Wwf4j_wR9_58oyGt5bspRVUVYXlpggHtBoCPJ4QAvD_BwE
Chcę wysłać swoją rakietę do squashtime, pytanie jaką siłę podać? Czy ten naciąg jest spoko, choć trochę kolorystycznie nie pasuje do mojej rakiety :P Kompletnie nie mam pojęcia. Przez telefon mówili o sile naciągu, że 11.5kg jest uniwersalny. Mam precyzję w uderzeniach, ale mam wrażenie, że rakiecie brakuje trochę mocy.
Ps. To mój pierwszy wpis :)
@pusssia: czemu pytasz nas a nie ich?