Jako że @sqez ostatnio mi pyskował że matchmaking na poziomie 4K jest #!$%@? bo jest mega rozbierzność za to MMR 6k to jest już spoko (i jeszcze się wykłócał że jego domysły są lepszym źródłem informacji niż sprawdzone fakty) prezentuje grę Arteeziego http://i.imgur.com/ZAbeZvu.jpg
@KochanekAdmina: zdarzają się takie mecze każdemu, nie ważne jaki mmr. Dawno temu wylosowałem space cow i myślałem że fail tysiąclecia będzie a taki tym pociągiem #!$%@?łem że skończyłem podobnie jak na tym screenie.
MM jest #!$%@? i tyle znaczy chce utrzymać każdego na 1:1 win-lose
Widziałem to na reddicie i tylko odliczalem czas aż ktoś to tu wrzuci.
Sam kilku grach największą różnice miałem 800 mmr miedzy graczami a zwykle nie więcej niż 50.
Problem jest przy wysokim mmr bo jest stosunkowo malo ludzi z +5k mmr i albo im szuka gre 40 min ( juz widzę ten płacz) albo daje im mixy z 4k mmr. Średnia mmr w tamtym meczu była taka sama.
@KochanekAdmina: Ale to chyba się wiąże z tym, że highmmr mieli czasem problem ze znalezieniem gry na swoim poziomie i szukali po godzinę czy tam więcej. Wiadomo można zrobić żeby szukało im na przybliżonym poziomie tylko co wtedy ma powiedzieć sing który ma 6,6k? Będzie czekał aż powbijają tyle?
@KochanekAdmina: pyskowal powiadasz... przy rozmowie o 'biedakach i itemkach' naplulem Ci w twarz i teraz zrobie to samo,
patrz.
Koles #!$%@? na midzie typa z mmr'em mniejszym o blisko 2k (mmr dziala przeciez) Pozniej polecialo. Rownie dobrze koles mogl isc po rosha na 1lvl, wyjsc z 5 lvl i klikac autoattack w przeciwnika.
Nie wiem gdzie tu widzisz podstawy do tego, zeby twierdzic, ze MMR dziala jak powinien - on nie
@sqez: raz widziałem na streamie sing grał rastą na midzie przeciwko jakiemuś znanemu graczowi który grał invokerem i #!$%@?ł go rastą xD więc wszystko da się przegrać
@sqez: Niedawno płakałeś że MMR 4k to takie gówno bo stomp, bo nie zbalansowanie za to na 6k to takie wyrównane gierki to teraz masz. 2k rozbieżności. To własnie ja pluje na ciebie biedaku.
Tak się składa robaczku że maksymalna rozbieżność w 99% matchy na 4k i mniej to 100mmr. Na 6k jak widać leci jak #!$%@? w każdym meczu.
@igua: zwracam honor. jakis wyjatek od reguly musi byc. z drugiej strony typ wygral IT, a to chyba cos znaczy.
@KochanekAdmina: Ty #!$%@? umiesz czytac?:D twierdzilem, ze na 4k gra sie 'mniej stabilniej' i czesciej leca stompy, co wlasnie mi pokazales na SS'ie. A zeby bylo smieszniej, koles byl sam na 6k i #!$%@? caly team. Jestes pewny, ze przypiszesz ta gre do 'gry za 6k', w momencie kiedy jedna
#dota2 ostatni patch na propsie
Poczułem się spełniony, wygrałem internetową kłótnie.
MM jest #!$%@? i tyle znaczy chce utrzymać każdego na 1:1 win-lose
Sam kilku grach największą różnice miałem 800 mmr miedzy graczami a zwykle nie więcej niż 50.
Problem jest przy wysokim mmr bo jest stosunkowo malo ludzi z +5k mmr i albo im szuka gre 40 min ( juz widzę ten płacz) albo daje im mixy z 4k mmr. Średnia mmr w tamtym meczu była taka sama.
patrz.
Koles #!$%@? na midzie typa z mmr'em mniejszym o blisko 2k (mmr dziala przeciez) Pozniej polecialo. Rownie dobrze koles mogl isc po rosha na 1lvl, wyjsc z 5 lvl i klikac autoattack w przeciwnika.
Nie wiem gdzie tu widzisz podstawy do tego, zeby twierdzic, ze MMR dziala jak powinien - on nie
http://dotabuff.com/matches/231886664
invoker przeciw któremu grał http://dotabuff.com/players/17124907 - 1,464 gier invokerem
Tak się składa robaczku że maksymalna rozbieżność w 99% matchy na 4k i mniej to 100mmr. Na 6k jak widać leci jak #!$%@? w każdym meczu.
@KochanekAdmina: Ty #!$%@? umiesz czytac?:D twierdzilem, ze na 4k gra sie 'mniej stabilniej' i czesciej leca stompy, co wlasnie mi pokazales na SS'ie. A zeby bylo smieszniej, koles byl sam na 6k i #!$%@? caly team. Jestes pewny, ze przypiszesz ta gre do 'gry za 6k', w momencie kiedy jedna