Wpis z mikrobloga

@rnggod to dla smaku chętnie wypróbuje, polecisz jakiś sklep internetowy?

Stopień zwarcie też jest ważny te lidlowe/biedronkowe puszczają mnóstwo wody, której nie da się wystarczająco odparować (w moim piecyku kopulkowym - ariete) tak aby nie spalić ciasta, dlatego odsączam ją już dzień wcześniej; czy z FDL też są takie problemy?

Ja w ok. 350-370st napoletany nie uzyskam ale efekt rozlania mozzarelli bez karmelizacji już chyba tak, przynajmniej tak jak na foto
bartwroobs - @rnggod to dla smaku chętnie wypróbuje, polecisz jakiś sklep internetowy...

źródło: temp_file5889876141218800160

Pobierz
@bartwroobs: Spróbuj odsączyć mozzarellę 24h przed wypiekiem, wsadź ją do lodówki, później przed krojeniem jeszcze wytrzyj i wyciśnij w ręczniku papierowym i nie powinno być problemu.

Ogólnie sklepy internetowe w Polsce nie sprzedają włoskiej FDL w zalewie, bo ma krótki termin ważności, a te dobre mają zaledwie 2 tygodnie zdatności do spożycia, także spotkasz jedynie albo w bloku/zamrożone.

Jeśli mieszkasz w okolicach dużych miast - zobacz czy masz Kuchnie Świata czy