Aktywne Wpisy
wlamsiedomozgu +514
Siema mirki i mirabelki. Nigdy nie prosilem o pomoc, moze nikt tego nie zobaczy, ale sprobuje. Wczoraj w nocy starszej rodzince z mojej miejscowosci splonal dach nad glowa. Na szczescie uratowali sie z pozaru, ale dom... zreszta widac na zdjeciach. 10 zastepow strazy pozarnej walczylo od 2 w nocy do poznych godzin porannych. To dobrzy, uczciwi, ciezko pracujacy ludzie, znam ich osobiscie. Zbiorke zalozyl ich ziec. Prosze pomozcie plusujac, wykopujac znalezisko, oraz wplacajac chociaz symboliczne kwoty.
Link do znaleziska:
https://wykop.pl/link/7558449/pozar-domu-w-kielczy-prosba-o-wsparcie-dla-starszej-rodziny/
Link do zdjec z akcji oraz po niej:
Link do znaleziska:
https://wykop.pl/link/7558449/pozar-domu-w-kielczy-prosba-o-wsparcie-dla-starszej-rodziny/
Link do zdjec z akcji oraz po niej:
(tylko jakaś spiracona wersja sprzed pachy co zmieniły sposób rozrostu granic) szkoda dodatków ale jak raz na ruski rok pyknę to fun jest i tak
da się mieć dodatki i sposób zachowania granic jak w wersji 1.0 :) ?
#gry #stellaris
Komentarz usunięty przez moderatora
Byłem młody, głupi, nie umiałem w to grać... Teraz nadal jestem młody i głupi, ale za to nie umiem w to grać
jak wracam to właśnie do tej STAREJ wersji. brakuje mi tych bajerów z dlc ale i tak świetny klimat i możliwości tyle (można korzystać z bugów można nie :) )
@Kagernak: mi nawet ówczesny komp przeszkadzał grać... na dużych mapach super
Dla mnie cały czas jest motorem, te gry paradoxu to bardziej głodne procesora niż większość gier AAA. Trochę wydłużyłem życie swojego blaszaka upgradując kartę no, ale trzeba już w końcu dać temu procesorowi też odejść na emeryturę.
zasilacz przeżył 2 albo 3 auta <- POWAGA
i7 3gen K - te takie najlepsze/32 ram/rx 570 (tez tam jakiś pasujący do reszty)/płyta taka co wyciska z tego 10 soki jak trzeba.
#pokazkomputer #retrogaming (emulator xboxa mi potrzebny był dla równie fajnego fight
Co do samych dlc i zmian to nadal uważam (jak w HoI4) element szpiegostwa za niedorobiony. Idzie to w lepszą stronę, ale dalej coś nie tak.
Podróżowanie... no cóż zabrano różnorodność. Pewnie niszczyło to balans na mp czy cuś.
Mi brakuje w tej grze unikatowych technologii zależnych od typu gatunku. Miodem byłoby jakby drzewko technologii było tak rozbudowane
To bardzo proste. Rozwijając się lecisz jak najszybciej po krzyżujących się hiperliniach i układach z sąsiadami (tak aby zablokować im przelot). Jeśli masz zamknięte granice (polityka) to wtedy możesz przyblokować przeciwnika (a Ty potem sobie zabierasz to co zostało). Problem jest kiedy masz otwarte granice. Czasem jak AI brakuje już miejsc do zdobywania układów bądź jest
Oj tak. Szpiegostwo to niesamowite g---o. Kompletnie bezwartościowe i to w każdym wypadku. Przydałyby się jakieś urozmaicenia w strefie militarnej, ale nie jest źle.