Aktywne Wpisy
Viado +23
Też macie wrażenie że młodzi tak narzekają na ceny mieszkań i wynajmu a tymczasem oczekują że będzie ich stać na własnościowe mieszkanie w centrum warszawy jednocześnie wydając kupę hajsu na egzotyczne podróże 3 razy w roku, 5 koncertów latem, leasing samochodu oraz łażenie po knajpach 3 razy w tygodniu?
Zapytajcie się jakiejkolwiek starszej osoby posiadającej mieszkanie na własność gdzie byli i co jedli - przeważnie nigdy nie wyjechali poza granicę polski a
Zapytajcie się jakiejkolwiek starszej osoby posiadającej mieszkanie na własność gdzie byli i co jedli - przeważnie nigdy nie wyjechali poza granicę polski a
Gours +62
Sportowo to my znikamy. Jakiekolwiek perspektywy mamy de facto tylko w piłce nożnej. W zimowych już praktycznie po nas - w biathlonie po Sikorze nikogo nie ma, po Kowalczyk w biegach też, w skokach nasza elita ma prawie 40 lat i nikt nowy sensowny nie wchodzi xD
Te Igrzyska też pokazały, że w tych ciężkich sportach już nas nie ma. Pchanie kulą nie istnieje, Włodarczyk 40-letnia już kończy, Fajdek i Nowicki to samo. W tych wszystkich skokach wzwyż, trójskokach itd. nie istniejemy. W bieganiu to se mogą powalczyć w Mistrzostwach Europy xD
Jedynie więc w piłce możemy się jako tako trzymać, no i standardowo w siatkówce (ale to też dzięki temu zapewne, że ona prawie nikogo nie interesuje xD). W tenisie jest Świątek i to tyle dobrego co możemy zaoferować…
W
Te Igrzyska też pokazały, że w tych ciężkich sportach już nas nie ma. Pchanie kulą nie istnieje, Włodarczyk 40-letnia już kończy, Fajdek i Nowicki to samo. W tych wszystkich skokach wzwyż, trójskokach itd. nie istniejemy. W bieganiu to se mogą powalczyć w Mistrzostwach Europy xD
Jedynie więc w piłce możemy się jako tako trzymać, no i standardowo w siatkówce (ale to też dzięki temu zapewne, że ona prawie nikogo nie interesuje xD). W tenisie jest Świątek i to tyle dobrego co możemy zaoferować…
W
Nienawidzę bloków przez hałas. Mam już dosyć używania zatyczek, żeby spać. Czy 22, czy 3 rano, zawsze ktoś musi tłuc się jak słoń, gadać albo puszczać muzykę. W każdym bloku to samo, do tego nie da się przyzwyczaić. I co, może jeszcze kredyt na 30 lat na własne mieszkanie? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Dajcie spokój z tym chowem klatkowym. Jak tylko będę miał okazję to się przeprowadzam na "zadupie", mogę mieszkać i w domku 20m2, byle tylko mieć ciszę i spokój w nocy. #zalesie
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Życie jest krótkie, jedni wolą podróżować, inni jeździć fajnymi autami, jeszcze inni obkupowac się w Gucci srucci etc. Można oczywiście skupić się na mieszkaniu i nie doświadczyć wielu rzeczy, można też spożytkować kapitał na wychowanie potomstwa - ile ludzi, tyle rozwiązań.
Grunt to walczyć o poprawę
@kimunyest95: jest. Facet powinien mieć swój kawałek ziemi i swój dom. Inaczej to pisda i chvj mnie obchodzą jego podróże i guczi sruczi.
Nowociotomoda próbuje nam wmówić, że nie musimy nic posiadać, tylko podróżować, carpe diem, wszystko w abonamentach i ratach, jeszcze najlepiej mieszkania wynajmować, a nie kupować, bo po co ci mieszkanie? (już coraz częściej lewactwo przebija się
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
@LezliNilsen: Wystalkowałem cię. Gratuluję sukcesu. Piękna willa. Tylko ten trawnik przytnij i będzie elegancko.
@mirko_anonim: a doprecyzujcie czy takie kwestie są w nowych blokach czy starych? i co to jest konkretnie dla Was "blok" - bo czym innym jest budynek na 3 pięterka + parter a czym innym moloch 12 piętrowy z wielkiej płyty.
Z mojego doświadczenia w tych "mniejszych" blokach zwłaszcza starej daty wcale nie jest źle - ja osobiście zawsze mieszkałem albo na parterze albo na ostatnim piętrze i wiadomo jak ktoś głośno muzę puści to słychać ale bez przesady żeby w stoperach łazić po domu
@LezliNilsen: ale why not have both? to że Ciebie nie stać na jedno i drugie to nie znaczy że innych też nie stać
Dlatego jak marzy ci się zadupie, to musi to być prawdziwe zadupie, gdzie domy są kilkaset metrów od siebie, a nie np. po prostu mała wieś.
@Dietetyq: przede wszystkim od sąsiadów, poza tym wielu to Janusze bo wynajmują - dlatego jak robią remont podłogi to dadzą najtańsze panele, podkład z gówna i potem wszystkie dźwięki uderzeniowe się niosą. Najlepiej mieszkać na samej górze i w mieszkaniu szczytowym