Wpis z mikrobloga

Przecież ten kraj to mem

Jesteś przedsiębiorczy,otworzyłeś lombard?
To dzisiaj dzięki naszej nowej lepszej władzy księgowość zamiast kosztować 800 pln t teraz kosztuje 1600 pln
a jak weżmiesz coś pod zastaw,to musisz zapłacić cenę rynkową :) (przecież to będzie kompletnie nieopłacalne)

Kraj co kłamał w żywe oczy na temat inflacji przy poziomach 7.9 (inflacja jest tymczasow) nagle jest zainteresowany tym że ludzie są oszukiwani :)
Banda klaunów

Na każdym kroku uprzykrzają życie
Np,kupiłeś,zainwestowałeś w panele bo chciałeś być eko i nie płacić żadnych podatków,mniejsze rachunki
Zapomnij:albo Cie naliczy państwo,albo zmuszą do tego firmy energetyczne,narzucą limity itd.
Tu bycie niezależnym jest karane i opodatkowywane

#tvpis #sejm #polityka #i930 #clownworld
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

To dzisiaj dzięki naszej nowej lepszej władzy księgowość zamiast kosztować 800 pln t teraz kosztuje 1600 pln

@Questorius: To raczej robota poprzedników :)
Kiedy "nowi" mieliby przepchnąć tę ustawę, jeżeli wchodzi już ona w życie? To tak szybko nie działa.
Proinflacyjna podwyżka minimalnej do 4300zł to też jakby co robota
  • Odpowiedz
@dtm5

lombardy powinny być je*ane ile się da. Żerują na ludzkich nieszczęściach

Chyba jesteś niepoważny(), po pierwsze to każdy ma wolną wolę i może z nich nie korzystać jeśli stawka zastawu i stopa lombardowa się nie podoba. W razie problemów traci się przedmiot i nikt nie biega za Tobą z komornikiem albo egzekutorami jak prowident. Po trzecie ich zamknięcie uruchomiłoby różnych lichwiarzy i wtedy by się dopiero
  • Odpowiedz
  • 0
@Mankovich:
Bo władzy chodzi tylko o jedno nowe podatki i zniszczenie mocy nabywczej pieniądza i wyplewienie nas z przedsiębiorczości,zaradoości i pomysłowości
Teraz jest to niechciane.Przecież jest socjal :)
  • Odpowiedz
adwokaci również powinni być jeb..i,albo lekarze (często mają swoje apteki)

@Questorius: adwokaci chyba mają ustawowe maksymalne stawki taks. Lekarze to faktycznie mocna samowolka jak ktoś ma prawo do wykonywania zawodu. Mimo wszystko ja oceniam zmiany pozytywnie - często lombard daje totalne grosze jak widzi że ktoś jest w podbramkowej sytuacji, a oprocentowanie zastawu to jakiś kosmos podpadający pod lichwę.
  • Odpowiedz
@Questorius racja. A powiem Ci, że dwa ostatnie lata majaczył mi pomysł otwarcia lombardu. Moja żona kiedyś lata temu pracowała w lombardzie i myślałem, że otworze jej taki biznes. Teraz wiem, że już po temacie
  • Odpowiedz
@dtm5 ale p---------e, pracuje w zawodzie od wielu lat, sam byłem sceptycznie nastawiony. W głównej mierze klienci to osoby którym brakuje do 10-tego i pożyczają 100-500 zł, po miesiącu mają aż 5% opłaty. Faktycznie p--------e xD
  • Odpowiedz