Wpis z mikrobloga

Mirki potrzebny jakiś program do diagnostyki internetu tj. mam skoki pingu do999ms na minutę, dwie i mega spadki pakietów podczas grania, istnieje coś co rejestruje pracę internetu np. odpalam na kilka godzin i wszystkie takie anomalie wyłapuje?
Mam światłowód 650mb/s pobierania i 80mb wysyłania po zmianie dostawcy, ale co z tego jak nie idzie normalnie pograć.
Rozmowy przez internet też łapią głos"robota" przez te skoki pingu. Połączenie przez kabel
#internet #informatyka
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Tak_masz_racje: Nie nie na poprzednim internecie było wszystko ok. Nawet przed chwilą miałem taką sytuację i wifi w telefonie też mi padło. Ewidentnie coś z tym nowym bo jak posępne stary to wszystko jest ok
  • Odpowiedz
@dzejkuo: jeśli "ten nowy" to router a "posępne" to podepnę, po co program do diagnostyki internetu? Wina po stronie routera, reset do fabrycznych, dzwonisz, że nie działa a na starym ok, robią zdalnie albo odsyłają żeby wymienić router kurierem/stacjonarnie.
  • Odpowiedz
  • 0
@Eshirael: Problem w tym, że poprzedni router był przez przewód rj45 i z innej firmy, a teraz mam innego dostawcę i kabel taki dziwny coś w stylu antenowego i nowe gniazdko. Chciałem jakoś pokazać nowemu dostawcy na screenach co się dzieje, bo znając życie przyjedzie serwisant i wszystko będzie ok akurat w tym czasie.
  • Odpowiedz
@dzejkuo: szkoda Twojego czasu. Zadzwoń na infolinię zapytaj co masz sam przetestować, zresetować. Ważne, żebyś miał wyniki na różnych urządzeniach, najlepiej przewodowo i bezprzewodowo. Wtedy nie będą mogli zrzucić na Twój sprzęt. Dalej radzą wskazówki. Może proste speedtesty rób i screeny z nich żeby właśnie nie było, że akurat w danym momencie będzie git.
  • Odpowiedz