Wpis z mikrobloga

@Niski_Manlet: Za niedługo to będzie tak, że przystojniaki będą się identyfikować jako incele, przegrywy i laski będą na to leciały, a jak prawdziwy przegryw powie, że on jest incelem to zostanie wyśmiany, że pewnie też chce być częścią tej fajnej subkultury.
  • Odpowiedz
@ZacharJasz92: @HADESP2K: Tak samo to w sumie można podpiąć pod dzisiejsze alternatywki. Był jakiś podział na gothów, punków, metalowców. Różne style ubierania się, różnej muzyki słuchano, a teraz to tak na jedno kopyto się ubierają baby. Alternatywnie, a alternatywy tam żadnej nie ma.
  • Odpowiedz
@Durisil: Dokładnie tak jak piszesz, metali, punków, skinów, skejtów, depeszy - bo też była taka subkultura i innych było tego od cholery i to w jednym czasie, choć i to stanowiło jakąś nie do końca mądrą modę. Akurat obracałem się w takim środowisku że jeszcze zdążyłem zobaczyć subkulturę punk ale ona była już w upadku tak w latach 2002-2004 a po 2005 to już prawie nic, sporadyczne przypadki.
  • Odpowiedz
@Durisil: A o subkulturze Goth to już tylko słyszałem, u mnie na powiatowym tego nie zaznałem, pewnie w wojewódzkich byli :P. Pamiętam napisy na murach typu "Bóg Zawsze jest z Pankami" albo "Anarchia jest w każdym uliczniku" :)
  • Odpowiedz