Wpis z mikrobloga

@Kempes a wiele głupich rzeczy np że dwóch chłopów to takie samo małżeństwo jak mężczyzna i kobieta, że chłop może transformować się w babe, że istnieje miliony orientacji seksualnych i drugie tyle płci. I wiele podobnych głupot wchodzi w skład tej ideologii. Wołam @Tymajster
@Kempes to nie jest nauka i widać że traktujesz naukę jak wiarę skoro tu wyjeżdżasz z nauką. A jak coś to naukowo to takie rzeczy sklasyfikować można jako zaburzenia albo choroby psychiczne XD
@Ja-szczur: dzięki. Czyli po prostu postulat braku dyskryminacji i porzuceniem zabobonów antynaukowych to dla ciebie ideologia.
W takim sensie się zgodzę, bo wszystko można wtedy nazwać ideologią. Wpisane w polski KK paragraf zakazujący kradzieży to efekt ideologii niekradzenia.
W Krakowie już nie mogą się doczekać jego pójścia na emeryturę i powrotu Rysia.

@galicjanin: czy powrotu Rysia to nie mam pojęcia, ale Jędraszewski jest jedną z najbardziej nielubianych postaci. Na protestach wielokrotnie był wspominany, oczywiście negatywnie. W pewnym momencie chyba nawet się zabarykadował w kurii, bo się przestraszył, przy czym wcześniej tego samego dnia jeszcze twierdził, że się wcale nie boi i jego drzwi są otwarte xD
  • 0
@Ja-szczur Inni, mądrzejsi ludzie, którzy są ekspertami, od ciebie jednak myślą inaczej. Radzę ci, lepiej słuchaj się ekspertów, niż swojego chłopskiego rozumku (σ ͜ʖσ)
Szkoda, że nie masz pojęcia co głosi ta IDEOLOGIA LGBT, a ja krytykujesz ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Tymajster oho panie ideologu słowa kluczowe rzucone więc spór wygrany. DYSKRYMINACJA! ANTYNAUKOWY! You have no power here. Postulat że dwóch chłopów może się ożenić albo że można być drzewoseksualnym to ideologia LPG i nalezy o tym mówić że ta ideologia staje sie jak empdemia.
@rzuf22 Ryś to rodowity Krakus, wcześniej za Dziwisza był też biskupem pomocniczym w Krakowie, mówi się, że nominacja kardynalska była pod jego powrót po Jędraszewskim do Krakowa (który był pierwszym od lat arcybiskupem nie pochodzącym z terenu diecezji).
@Ja-szczur: dlaczego ci tak zależy na tej dyskryminacji? Co ci się stanie złego jezeli tej dyskryminacji zaprzestaniemy i zniesiemy zakaz małżeństw jednoplciowych. Jakie to niesie zagrożenie? Pensję ci obniżą, zły cholesterol ci wzrośnie?
Czy po prostu jesteś homofobem i chcesz po prostu sprawiać cierpienie i to dla ciebie wartość sama w sobie?
@Tymajster nie ma żadnej dyskryminacji. Po prostu 2 gejów to nie małżeństwo. A mieszkać to każdy może z kim chce. Dlaczego zależy ci żeby państwo koniecznie uznawało takie rzeczy? Poza tym w Bibli jest jasno napisane że mężczyźni współżyjący że sobą nie odziedziczą królestwa = nie wejdą do nieba.
nie ma żadnej dyskryminacji. Po prostu 2 gejów to nie małżeństwo

@Ja-szczur: sam w drugim zdaniu wyjasniles swoje kłamstwo ze zdania pierwszego.
A w ostatnim udzieliłeś mi odpowiedzi na moje pytanie skąd się to u ciebie bierze. Jesteś katolem, czyli człowiekiem nienawistnym wobec każdego, kto nie wpisuje się w szablon z pasterskiej mitologii sprzed tysięcy lat.
Ja natomiast jestem dobrym i empatycznym człowiekiem. Reaguję na krzywdę drugiego i odczuwa dyskomfort kiedy
@Ja-szczur: W biblii też jest mowa o tym, że jakiś facet spotkał na pustkowiu płonący, gadający krzak, albo że kiedyś ludzi żyli po kilkaset lat. Wiele tam jest niedorzecznych historii ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Kiedyś za małżeństwo uznawano związek dziewczynki poniżej 15 roku życia i mężczyzny. Było to coś normalnego, a dzisiaj jest dla nas nie do wyobrażenia. Nie wspominając, że jest to prawnie zakazane współżycie z
@Kempes no na pewno tak że małżeństwo to 2 chłopów albo że można go zawrzeć że samym sobą jak w Holandii. Zawsze małżeństwo było pomiędzy kobietą a mężczyzną a wiek żony nie ma w tej definicji znaczenia. Tzn nie ma znaczenia czy 15 czy 18. Poza tym nowy testament ostatecznie to zdefiniował i już się to nie zmieni