5656 zł netto msc - srednia z ostatnich 12 miesiecy jeśli chodzi o UOP. praca fizyczna elektryk utrzymanie ruchu + bieżące zadania. Realnie jakieś 5-6 h pracy. Jest git czy nie jestgit, o to jest pytanie??
Pierwsza praca na UOP. czwarta wliczając wakacyjne robótki. Technikum+inżynierskie w trakcie, nowy rok nowe możliwości- oby, nie patrząc jedynie przez pryzmat zarobków.
@fan_internetu: Dobra wypłata. Przypomnę, że 3 miliony ludzi w Polsce pracuje za najniższą tj. od nowego roku 3200 na rękę.
Ta i nie zapomnij ze druga najniższą albo czasami dwie też sporo osób dostaje pod stołem. 5.5k netto na wsi to jeszcze ale w jakimś powiatowym to można sobie w dupe wsadzić. Już nie mówię o dużych miastach
@mat0707 to ile według Ciebie zarabia się w powiatowym czy wojewódzkim?
Na wsi ludzie jak pracują na akord przy paletach meblach miękkich meblach twardych za 168h pracy wyciągają z 8k netto. Najniższa na umowie reszta pod stołem. W małych miejscowościach gminnych na zachodzie nie ma problemu tyle zarobić. W pracy nie na akord jak sie jest ogarniętym 6k netto też idzie zarobić oczywiście najniższa na konto. Warto
@mat0707 idzie zarobić w których profesjach? Z tego co się orientuje w mojej rodzinnej mieścinie to ciezko
No tak jak pisałem na pewno to jest zbijanie palet jakaś Tapicerka meble twarde. Tylko trzeba pamiętać że to nie są lekkiej roboty i w dupe sie nieźle dostaje
#xtb #gielda my tu bekę kręcimy a w HQ pewnie mają pełne gacie. Mało znany fakt ale członkowie zespołu it mogą mieć ptsd po takich sytuacjach i to nie jest żart.
Pierwsza praca na UOP. czwarta wliczając wakacyjne robótki.
Technikum+inżynierskie w trakcie, nowy rok nowe możliwości- oby, nie patrząc jedynie przez pryzmat zarobków.
#rozkminy #podsumowanie #praca #zarobki #technikum #nauka #rozwoj
Ta i nie zapomnij ze druga najniższą albo czasami dwie też sporo osób dostaje pod stołem. 5.5k netto na wsi to jeszcze ale w jakimś powiatowym to można sobie w dupe wsadzić. Już nie mówię o dużych miastach
Jakiś mały odsetek. A kto niby dostaje 3k + 6 pod stołem?
Na większości terytorium umowa nie jest standardem jeszcze
źródło: IMG_20231230_082218
PobierzNa wsi ludzie jak pracują na akord przy paletach meblach miękkich meblach twardych za 168h pracy wyciągają z 8k netto. Najniższa na umowie reszta pod stołem. W małych miejscowościach gminnych na zachodzie nie ma problemu tyle zarobić. W pracy nie na akord jak sie jest ogarniętym 6k netto też idzie zarobić oczywiście najniższa na konto. Warto
No tak jak pisałem na pewno to jest zbijanie palet jakaś Tapicerka meble twarde. Tylko trzeba pamiętać że to nie są lekkiej roboty i w dupe sie nieźle dostaje
Przecież można robić 168h czyli normalne ale na akord.