Wpis z mikrobloga

Nie martw się o to. Zrobienie pocisku artyleryjskiego to kwestia kilku minut pracy fabryki, a zrobienie żołnierza to 18 lat wychowania, więc jak coś to prędzej rosji skończą się ludzie

@SoplicaTadeusz: Powiedział Hans do Paula pod Stalingradem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@elmerski-fudski Zgadzam się, taki dialog mógłby zaistnieć( ͡° ͜ʖ ͡°). Powiem więcej - najprawdopodobniej zaistniał w którymś momencie w sztabie niemieckim, bo w 44 niemcy byli przekonani, że armia czerwona nie jest już w stanie podjąć większej akcji ofensywnej, ponieważ poniosła już takie straty w ludziach.

Oczywiście droczę się z tamtym użytkownikiem ale należy pamiętać, że ZSRR miał jakoś dwa razy więcej ludności niż dzisiejsza rosja, był
  • Odpowiedz
@SoplicaTadeusz: Spoko. Ubawiłem się nieźle jak to przeczytałem ( ͡° ͜ʖ ͡°).

A tak na poważnie. Mam wrażenie, że od początku nie doceniamy ruskich. Ukraińcy (tak samo jak my) liczyli, że starczy zadać ruskim duże straty aby zakończyć tą wojnę. Tymczasem Rosjanie zastępują jednego Iwana drugim Iwanem i dalej szturmują wybieg dla psów czy sklep ogrodniczy. Liczba grobów się zwiększa ale wszyscy mają to gdzieś. Lata
  • Odpowiedz
ciekawe co jest bardziej prawdopodobne. Ukrainie skończy się amunicja czy Rosji ludzie?

@Grooveer: Ukrainie już się kończy się amunicja, a Rosja ma jeszcze dużo ludzi.
  • Odpowiedz
pomoc USA może się niedługo skończyć a UE nie jest w stanie załatwić miliona pocisków do artylerii rocznie dla Ukrainy.

@Grooveer: Orban też blokuje pomoc EU.
  • Odpowiedz