Aktywne Wpisy
DFWAFDS +189
#przegryw koliedzy wczoraj pisałem że uderze do julki z pracy i zapytam czy ze mną wyjdzie gdzieś sobie. Podszedłem do takiej jednej co wydaje się huopu sympatyczna. Zrobiłem tak jak napisał @K-S- i chciałem zaprosić na pizze.
Pytam, "co robisz w piatek po kołchozie, może pójdziemy na pizze i jakieś alko" a ona "ok, tylko nie w piątek tylko w sobote ma czas" i umówiony huop jest na sobote popołudniu. Coś za
Pytam, "co robisz w piatek po kołchozie, może pójdziemy na pizze i jakieś alko" a ona "ok, tylko nie w piątek tylko w sobote ma czas" i umówiony huop jest na sobote popołudniu. Coś za
TrexTeR +6
Pytam się, bo jestem ciekawy - czy tylko u mnie w domu mówią „słychać” w sensie czuć jakiś zapach?
Np. ktoś może powiedzieć, że "słychać spalenizną w domu”, co oczywiście oznacza "czuć spalenizną w domu”.
Podlasie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#podlasie #jezykpolski #kiciochpyta #bialystok
Np. ktoś może powiedzieć, że "słychać spalenizną w domu”, co oczywiście oznacza "czuć spalenizną w domu”.
Podlasie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#podlasie #jezykpolski #kiciochpyta #bialystok
Dlaczego w Polsce utarło się przekonanie, że Kosowo jest serbskie? Jak można w ogóle odczuwać sympatię i wspierać tę ideę?
Jak dla mnie to jest wspaniała Ironia losu, że Serbowie teraz płaczą, że teoretycznie ich teren został im "zabrany" przez niesprzyjającą demografię.
Bo kurka wcale w wojnie w Chorwacji oraz w wojnie w Bośni, nie chodziło o to że Chorwaci i Bośniacy chcieli niezależności od Jugosławii, a wtedy jak Filip z konopii wyskakiwały mniejszości serbskie z moździerzami, deklarując "nie i wuj".
Właściwie Serbowie to nacja, która nie tyle, że do zbrodni wojennych się przyznaje, co jeszcze jest z nich dumna. No i to pierdzielone onuce w ciągu dalszym.
A Kosowo? Wydają się dosyć zadowoleni z obecnego stanu rzeczy i dosyć niechętni Serbom.
Jak im można współczuć? Czego im współczuć? Te wojny dobiegły końca tylko i wyłącznie dlatego, że Serbia dostała po #!$%@?. W innym wypadku killing spree, trwałby w najlepsze. Oni nawet najbardziej prozaicznych ustaleń z ONZ, na które się zgodzili, nie potrafili uszanować.
Serbowie byli po prostu bólem dupy dla narodów Jugosławii. I do dzisiaj nie cieszą się dużą sympatią narodów bałkańskich.
Współczuć im, to jak współczuć ruskom.
#serbia #historia #polityka #kiciochpyta
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Manifestacje i oskarżanie o fałszowanie wyborów.
Autokarami dowozili glosujących z #!$%@?ąd i niby bez weryfikacji tożsamości. Ja na moje Rosja za dużo tam miesza
@mirko_anonim: nie utarło się. Ale to są trochę przekonania panslawianizmu które obecne są na polskim wschodzie. Że to niby polski burak tylko dlatego, że wyrósł w prowincjonalnym chrześcijaństwie z automatu jest lepszy od kogoś kto wyrósł w islamie. No IE mają, lub mają poczucie, że nie mają nic do zaoferowania od siebie, to właśnie kolor skóry, czy walenie łbem do krzyża.
Serbów nie lubią kraje bałkańskie? Dobre. W Czarnogórze wygrał właśnie proserbski prezydent