Aktywne Wpisy
America +44
Szkoda Polski, było naprawdę nieźle w ostatnich latach w porównaniu do innych krajów na świecie, ale zachciało się skrobanek, LGTV+, imigrantów, wiatraków i innych „postępowych” pomysłów.
Były trzy rozbiory Polski, będzie kolejny.
#bekazlewactwa #sejm #wybory
Były trzy rozbiory Polski, będzie kolejny.
#bekazlewactwa #sejm #wybory
Kaneczai +1
Hej, jako iż prowadzę wypożyczalnie samochodów chciałbym rozszerzyć zakres usług i zaoferować coś typowo jako auto do ślubu. Przychodzę do Was z pytaniem, jakie auto wybralibyście?
#samochody #motoryzacja #slub
#samochody #motoryzacja #slub
Jakim autem chciałbyś jechać do ślubu?
- Ford Mustang VI gen 21.3% (70)
- Chrysler 300c 18.5% (61)
- Jaguar XF/XE 30.4% (100)
- Inne(napisz w komentarzu) 29.8% (98)
tylko wędzenie i wędzenie niezdrowe..
#gotowanie #jedzenie #gotujzwykopem
#ciekawostki #foodporn #pytanie
#kuchnia
Zauważ, że takie włoskie Prosciutto, hiszpańskie Serrano, wcale nie polegają na utrzymywaniu mięsa w wysokich temperaturach, ale na dojrzewaniu mięsa w specyficznych suchych środowiskach lub wręcz mikroklimatach, czemu polska pogoda nieszczególnie sprzyja.
na pewno są jakieś sposoby.. kwestia naczynia i wyczajenia temperatury..
Próbowałem na jabłkach w rożnych naczyniach to albo się właśnie zagotują we własnej wodzie, suszenie to raczej POD lub NAD kominkiem ale to własnie x dni.. nie wychodzi
masz to samo przy kominku, mam na szczęście uchylane drzwiczki nad paleniskiem i pod..
mam też parę naczyń rzymskich do ognia ale do trudno wyczaić.. np. po zgaśnięciu komory spalania wyłożonej szamotem do rana by lepiej to dawało..
tą metodą
** ale myślę że na pewno ludzie opracowali chociażby coś jak "smażenie" na rozgrzanych kamieniach, szamotach kominka można dać w jakiejś nierdzewce
Potrawy smażone na powietrzu mają niższą zawartość tłuszczu niż potrawy smażone w głębokim tłuszczu, co jest jednym z dobrych powodów, aby spróbować z takim przepisem. Ale to, że pozwala zaoszczędzić trochę tłuszczu i kalorii, nie oznacza, że jest lekki w smaku. Te kawałki boczku wieprzowego nadal okazują się chrupiące i pyszne, rozpływające się w ustach. Wyzywam cię, żebyś zjadł tylko jednego!
Brzuch