Wpis z mikrobloga

@JustMightBe: warto. Sam się długo zastanawiałem, niestety nikt ze znajomych nie miał żebym mógł sprawdzić jak działa. Kupiłem więc na próbę i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Mięsko wychodzi soczyste. Fytasy chrupkie. Wiadomo, trzeba nieco poeksperymentować, wyczuć co ile czasu mimo dedykowanych programów. Ale jest szybciej i smaczniej wg mnie niż z piekarnika. No i chyba też taniej, bo piekarnik zanim się nagrzeje, to tu już mam gotowe żarcie
@OgorekMorski nie żre więcej przeciętny AF ma 1400-2000W mocy i osiąga temperaturę maksymalna w kilkadziesiąt sekund. Nawet super nowy piekarnik ma jakieś 3500W i do 150°C ( AF zwykle osiąga ok 200) można rozgrzać w teorii w 3-5 minut i nie zdziwił UM się gruby przy tej funkcji skokowo zwiększał moc powyżej najwyższej znamionowej, a powyżej 150°C znacznie zwalnia. Czyli masz nagrzany do 200°C AF 4