Wpis z mikrobloga

Miraski, zazwyczaj jest na odwrót - nie działa mi net po kablu, podłączałem bezpośrednio do routera i ni h - zresetowałem go, Wi-Fi jest, na kablu nic.
Wczoraj normalnie działał. TV działa
Ktoś ma jakiś pomysł?

#upc #play #krakow
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kapelekkiciokocio: Nie wiem co u Ciebie - wifi tak / kabel nie.
Ale od przejęcie a #upc przez #play to u mnie internet to dramat (na kablu). Ot minimum raz dzienie włącz/wyłącz bo inni zauważyli, że ciężko jest sie dogadać (google meet i podobne).
Pomine transfer itd. Myślę, że czas sie zmywać z obecnego playa.
  • Odpowiedz
@mccloud: no wiesz co, UPC było jak dla mnie mega, żadnych awarii i stabilne połączenie - takich jak, żeby mi net na kablu nie działal to nie miałem, nie znam się na sieciach aż tyle, żeby to ogarnąć - znajomi narzekają na #play teraz faktycznie, jak będę miał problem to też ucieknę gdzieś indziej
  • Odpowiedz
@Kapelekkiciokocio: W UPC jestem od ponad 10 lat. Z Katowic przenosiłem umowe do Krakowa.
Z tego co pamiętam mieli u mnie tlyko 2 awarie (w ciągu 10 lat) - 2-4h ogarnięte i zawsze miałem to co na umowie.

Od przejęcie przez play to dramat - minimum raz dziennie wł/wył modemu, bo transfery są poniżej 40-50% tego co mam na umowie. Pierwszy raz w tym tyg. ludkowie mówili mi, że mam
  • Odpowiedz