Wpis z mikrobloga

• 0
@L3gion: to, że jest to silnik gry, oczywiście że jeśli chodzi o momenty to wybiorą ciekawe sceny z misji ale plaże z bliska czy z drona widać że są bardzo zaludnione to robi duże wrażenie i raczej R* nie chwaliłby się tym gdyby tego nie było w oryginale zobacz sobie 1 trailer z V, nie ma tam nic nadzwyczajnego czego nie byłoby w oryginalnej wersji gry.
  • Odpowiedz
to, że jest to silnik gry, oczywiście że jeśli chodzi o momenty to wybiorą ciekawe sceny z misji ale plaże z bliska czy z drona widać że są bardzo zaludnione to robi duże wrażenie

@plottwist: No tak, silnik. Na sprzęcie z nieograniczoną wydajnością do którego w danym skrypcie dorzucili sobie tyle NPC, ptaków i ziarenek piasku ile potrzebowali dla fajnej sceny.

raczej R* nie chwaliłby się tym gdyby tego nie
  • Odpowiedz
  • 0
@L3gion: no nie wiem, ja bym nie porównywał cdp do R*, nie ten budżet i doświadczenie, do tej pory jedynie skopali port gta 4(jakieś remake robione przez inne studia pomijam) ale to był przełom technologiczny, nawet konsole nie dawały rady, pamiętam jak dwu rdzeniowe core 2 duo klękały i dopiero po wejściu i5 1 gen można było komfortowo zagrać. Być może będzie jak w forzie, tryb jakości i wydajności, tak
  • Odpowiedz
@plottwist: Jak się odpali trailery z GTA V i porówna do VI, to mamy przepaść. Tak wiem, minęło 12 lat, ale mamy pewność, że jest to na silniku gry, zawsze tak robili i dlatego gracze tak bardzo czekają na trailery, by móc je analizować, bo nie będą się zbytnio różniły od finalnej wersji gry. To jest piękne w Rockstarze.

Jedynie ten ruch samochodowy mnie martwi, ale prawdopodobnie R* zmierza do
  • Odpowiedz
@plottwist: Optymalizacja optymalizacją, ale postęp technologiczny od GTA V jest spory. Wyszły po drodze dwie genracje konsol, nie zapominajmy o tym, że Gta V działała na konsolach ps3 i xbox 360. Xbox 360 był wyposażony w trzy rdzenie i 512MB ramu dzielonych na CPU i GPU.
  • Odpowiedz