Aktywne Wpisy
strike_lucky +4
#j--------e #pytanie #motoryzacja
Przed chwilą zatankowałem przypadkiem diesel do benzyniaka nie popatrzyłem dokładnie k---a
.. Bo na innej stacji
Poszło 14 litrow... Co ja mogę zrobić? Tylko mechanik czy np jakbym dolał benzynę do reszty? Jeszcze weszło by pewnie drugie tyle...
Przed chwilą zatankowałem przypadkiem diesel do benzyniaka nie popatrzyłem dokładnie k---a
.. Bo na innej stacji
Poszło 14 litrow... Co ja mogę zrobić? Tylko mechanik czy np jakbym dolał benzynę do reszty? Jeszcze weszło by pewnie drugie tyle...

EnzoMolinari +50
Usterka początkowa - zaparzacz zacina się w ekspresie i trzeba go wyrywać.
Po rozgrzebaniu przez jakiś serwis, gość dostał info, że sprzęt do wyrzycenia. Jak go w końcu dostałem, zaparzacz był wsadzony w połowie cylku zaparzania i zablokowany. Ogólna tragedia.
Po rozłożeniu, trzeba było ustawić te tryby, by otwory się pokrywały w pozycji zaparkowanej.
Myślałem że to wystarczy, jednak zaparzacz strzelał i blokował się podczas rozkładania po parzeniu.
#kulkoweekspresy #siemens #eq500 #ekspresdokawy
źródło: 20231128_215726
Pobierz@Kulek1981: też to mam, chyba ten model ma taką wadę. Ja sobie radzę tak, że przy otwartych drzwiczkach wkładam patyk od sushi w czujnik zamknięcia drzwi i widzę jak ten trzpień u góry się przekręca. Wtedy elegancko mogę włożyć zaparzacz bez problemu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W ramach naprawy nałożyłem tam sporo grafitu i cyjanoakrylu w żelu, tworząc dodatkową krawędź ze
źródło: 20231129_130219
Pobierz