Aktywne Wpisy
OlaKordasOfficial +141
Drogie mirki, 25 lat temu, jak byłem w podstawówce, to kochałem się w takiej Paulinie. Jej rodzice w trzeciej klasie się przeprowadzili, zanim wyjechali opowiedziałem jej o moich uczuciach, że będę za nią tęsknił. Dała mi w prezencie wielokolorową kredkę. Dalej ją mam. Czasami sobie myślę co u niej. Dajcie plusa wielokolorowej kredce.
Do byście zrobili w takiej sytuacji?
W komentarzu najbardziej plusowane propozycje gentlemanów xD
Zajebisty masz układ cwaniaczku XDDD mieszkanie jest twoje, a ona płaci czynsz i rachunki. U mnie ja to płacę.
Dla mnie ważne są kwoty, a nie #!$%@? jakieś wzory jak to wyliczyć.
To dorośnij. Mieszkanie z rodzicami albo najem to nie jest dorosłość
@ROCKNROLLLA:
@Goronco
Obaj jesteście mentalnymi dzieciakami jak nie potraficie bez emocji i kulturalnie rozmawiać.
Prawie dokładnie taka sama sytuacja jak z screena
Komentarz usunięty przez autora
@Pawlis: Moja żona jest adwokatem i śmiało mogę powiedzieć, że połowa jej porad prawnych miała taki początek. xD
@Sprus: On będzie musiał płacić podatek dochodowy o tej pożyczki. To co ona mu zapłaci to będzie jego dochód. Upraszczając, to on będzie miał kredyt na 2%, ale od połowy wartości kredytu (tej która ona mu "pożyczy") to będzie musiał zapłacić podatek.
Jaki jest sens brania kredytu na 2% jak od połowy kwoty, (którą ona
Jak chce te pieniądze w razie rozejścia odzyskać to niech nie mieszka w jego mieszkaniu, po prostu niech płaci jak inwestycja. Jak chce mieszkać to
Imo podział sumy raty kredytu i miesiecznych kosztow na:
-1/3 pomieszkująca partnerka/partner
-2/3 partner/partnerka wlasciciel
jest optymalny.
Bo osoba pomieszkująca dostaje za to co płaci zwykle znacznie wyższy komfort niż by otrzymała w tych pieniądzach na rynku wynajmu natomiast wlasciciel również ma wyższy komfort dzieląc mieszkanie z partnerka niż gdyby wynajmowal pokoj nieznajomej osobie.
Problem może być jedynie kiedy pomieszkujaca osoba rezygnuje ze swoich planów o zakupie wlasnej nieruchomosci na rzecz