Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy związek #programista15k może udać się z dziewczyną pracującą w sklepie? Wspólne pasje (historia, muzyka, wystawy są), ale dziewczyna nie ma poczucia własnej wartości, nie mówi nic po angielsku, jest tez 8 lat młodsza ( 34 lvl vs 26 lvl) i zostaje w tyle finansowo, edukacyjnie etc.
Jak na to patrzycie? Jakies doświadczenia?
#zwiazki

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 76
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cwlmod:

filtr inteligenta

klepanie CRUDów

ok, ale wiesz, źe 99% polskich programistów to odpowiednik prostego rzemieślnika, który nauczył się 4 rzeczy na krzyż, poczytał trochę gowien na medium i ciekawostkihistoryczne(dot)pl i udaje, że należy do inteligencji, waląc konia do swojej - jakże podstawowej -
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): szczęśliwy jesteś to #!$%@? resztę

jak poznałem moją żonę to zarabiała 1/10 tego co ja i była młodsza o 9 lat
żyjemy szczęśliwie 10 lat po ślubie a jak doliczyć to co przed to i 15 by się uzbierało
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
Anonim (nie OP): W sumie to jestem w związku z programistą i pracuje w sklepie, dokładniej w hurtowni budowlanej. Mój partner nie ma problemu z tym gdzie pracuje, ja lubię swoją pracę, może nie zarabiam 15k, ale jakoś żyć się z tego da. Co masz na myśli, że nie ma poczucia własnej wartości? Sama ci powiedziała czy to twoja opinia opinia, bo pracuje w "gorszej" branży niż ty? Jeśli przeszkadza ci
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nigdy nie wziąłbym sobie takiego kiepa bez ambicji co będzie tyrał na kasie do końca życia. Zero przyszłości, zero perspektyw. To już z recepcji w jakimś korpo można awansować... Jak planujecie wspólną przyszłość? Przecież głupi wyjazd na wczasy to musisz postawić, bo ona za minimalną to nie ma nic. Kupno mieszkania/domu na kredyt? - ona będzie obniżać zdolność kredytową.
Prezenty? Ty kup naszyjnik za 1k, a ona Ci skarpety
  • Odpowiedz
@PfefferWerfer: 1000% zgody, a niewygodny w dzisiejszym świecie fakt jest taki że kobieta musi czuć dumę i SZACUNEK do swojego partnera

Kiedyś to pięknie opisywał ktoś z anonimowych gdzie on był programistą 30k a ona pracowała w aptece - czyli intelektualnie laska była pewnie poziom wyżej niż laska z Żabki, ale finansowo 3 poziomy niżej niż jej mąż.

I tutaj dochodzimy do sedna, bo ziomek pisał że ta kobieta była absolutnie wpatrzona w niego bo doskonale wiedziała że jeśli będzie przesadzać z dramami, w sypialni posucha to on ją kopnie w dupę a ona dosłownie będzie z wielkiego domu, jazdy autem premium, wakacji 3 razy w roku musiała zdegradować się do oglądania Netflixa z kotem na wynajętym pokoju
  • Odpowiedz
@4mmc-enjoyer: ale Ty spółkę chcesz z laską zakładać czy mieć partnerkę seksualną, która będzie dbała o Twój dobrostan psychiczny, będzie gotowała / sprzątała, będziesz dla nim kimś mega istotnym?

Oczywiście jakbyś miał mieć darmozjada, ale który ma ciągle humorki i wymagania - to z takim szybka piłka i może zawijać z mojej przestrzeni.

Natomiast 100 razy lepsza jest kobieta, sympatyczna, kochana kobieta z gorszym wykształceniem / zarobkami jak korpo bicz
  • Odpowiedz
I tutaj dochodzimy do sedna, bo ziomek pisał że ta kobieta była absolutnie wpatrzona w niego bo doskonale wiedziała że jeśli będzie przesadzać z dramami, w sypialni posucha to on ją kopnie w dupę a ona dosłownie będzie z wielkiego domu, jazdy autem premium, wakacji 3 razy w roku musiała zdegradować się do oglądania Netflixa z kotem na wynajętym pokoju xd

@Dietetyq: męska, mokra fantazja o byciu stereotypowym królem życia
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: A wie co to jest Machu Picchu ?( ͡° ͜ʖ ͡°)
Od strony praktycznej ten układ ma same zalety: Niskie poczucie wartości oznacza że bardziej doceni to co ją w dzięki tobie dobrego spotyka, jest młoda więc dłużej pozostanie atrakcyjna, skoro pracuje to nie jest leniwa i roszczeniowa, gdybyś chciał mieć dzieci to łatwiej będzie jej zrobić przerwę zawodową bez przeciągania decyzji w imię "kariery",
  • Odpowiedz
@GhostTrick:

która z nim jest bo faktycznie kocha jego osobę i chce często seksu z pożądania, a nie ze strachu przed degradacją do kawalerki i kota

Romantyk detected, kobieta szczerze z pożądaniem to będzie "kochała" (porządała) topkę genetyczną a nie przeciętniaka który się nad nią zlitował i wziął ją pod swoje skrzydła (którego do wygodnego życia w roku 2023 nie
  • Odpowiedz
nie. Byłam świadkiem związku HRówki po socjologii z programista 15 k po dwóch kierunkach studiów i się związek skończył rozwodem. Dla niej to sufit , a dla niego początek rozwoju.

@szynszyla2018: Haha "nie", bo znasz dosłownie 1 przykład z życia gdzie to nie pykło. To się nazywa dowód anegdotyczny :)
  • Odpowiedz
To jak przestanie być ładna, płodna i nie będzie mogła dbać o dom z powodu np. wypadku albo choroby to co? Śmietnik?

@BreathDeath: W "normalnym" społeczeństwie nie, bo przysięga małżeńska coś znaczy.

W dzisiejszych czasach nie znaczy nic, rozwód nie jest problemem i nie podlega ostracyzmowi społecznemu.

Dodatkowo sprawdź, która płeć najczęściej inicjuje rozwód i z jakich powodów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz