Aktywne Wpisy
brh4life +105
Całe świadome życie serio myślałem, że rossja to potężny militarnie kraj. Grało się tyle w Call of duty MW gdzie ruscy przeprowadzili desant na USA, i wtedy wydawało się to w miarę realistycznym scenariuszem, potem co jakiś czas w mediach pojawiały się informacje o rozmieszczeniu Iskanderów tu i uwdzie które miały sparaliżować kraje NATO, % PKB na obronność robiły wrażenie, fjutin wydawał się genialnym strategiem, który ustawiał sobie zachodnich polityków, szczuł psami
MarianJanusz +24
Jechałem dzisiaj pociągiem i nagle babka z innego siedzenia się do mnie odwróciła i coś powiedziała po ukraińsku. Ja byłem wgapiony w telefon i spojrzałem na nią chyba mocno zdezorientowanym wzrokiem, bo powtórzyła drugi raz po ukraińsku. Powiedziałem, że nie rozumiem i wtedy zapytała po polsku czy mogę uchylić okno. I tak mi się teraz przypomniało, jak ludzie opisywali kiedyś, że Ukraińcy mają nawyk mówienia do innych w swoim języku i oczekiwania,
Czy związek #programista15k może udać się z dziewczyną pracującą w sklepie? Wspólne pasje (historia, muzyka, wystawy są), ale dziewczyna nie ma poczucia własnej wartości, nie mówi nic po angielsku, jest tez 8 lat młodsza ( 34 lvl vs 26 lvl) i zostaje w tyle finansowo, edukacyjnie etc.
Jak na to patrzycie? Jakies doświadczenia?
#zwiazki
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
ok, ale wiesz, źe 99% polskich programistów to odpowiednik prostego rzemieślnika, który nauczył się 4 rzeczy na krzyż, poczytał trochę gowien na medium i ciekawostkihistoryczne(dot)pl i udaje, że należy do inteligencji, waląc konia do swojej - jakże podstawowej -
jak poznałem moją żonę to zarabiała 1/10 tego co ja i była młodsza o 9 lat
żyjemy szczęśliwie 10 lat po ślubie a jak doliczyć to co przed to i 15 by się uzbierało
Prezenty? Ty kup naszyjnik za 1k, a ona Ci skarpety
Kiedyś to pięknie opisywał ktoś z anonimowych gdzie on był programistą 30k a ona pracowała w aptece - czyli intelektualnie laska była pewnie poziom wyżej niż laska z Żabki, ale finansowo 3 poziomy niżej niż jej mąż.
I tutaj dochodzimy do sedna, bo ziomek pisał że ta kobieta była absolutnie wpatrzona w niego bo doskonale wiedziała że jeśli będzie przesadzać z dramami, w sypialni posucha to on ją kopnie w dupę a ona dosłownie będzie z wielkiego domu, jazdy autem premium, wakacji 3 razy w roku musiała zdegradować się do oglądania Netflixa z kotem na wynajętym pokoju
Oczywiście jakbyś miał mieć darmozjada, ale który ma ciągle humorki i wymagania - to z takim szybka piłka i może zawijać z mojej przestrzeni.
Natomiast 100 razy lepsza jest kobieta, sympatyczna, kochana kobieta z gorszym wykształceniem / zarobkami jak korpo bicz
@Dietetyq: męska, mokra fantazja o byciu stereotypowym królem życia
Od strony praktycznej ten układ ma same zalety: Niskie poczucie wartości oznacza że bardziej doceni to co ją w dzięki tobie dobrego spotyka, jest młoda więc dłużej pozostanie atrakcyjna, skoro pracuje to nie jest leniwa i roszczeniowa, gdybyś chciał mieć dzieci to łatwiej będzie jej zrobić przerwę zawodową bez przeciągania decyzji w imię "kariery",
Romantyk detected, kobieta szczerze z pożądaniem to będzie "kochała" (porządała) topkę genetyczną a nie przeciętniaka który się nad nią zlitował i wziął ją pod swoje skrzydła (którego do wygodnego życia w roku 2023 nie
@szynszyla2018: Haha "nie", bo znasz dosłownie 1 przykład z życia gdzie to nie pykło. To się nazywa dowód anegdotyczny :)
@BreathDeath: W "normalnym" społeczeństwie nie, bo przysięga małżeńska coś znaczy.
W dzisiejszych czasach nie znaczy nic, rozwód nie jest problemem i nie podlega ostracyzmowi społecznemu.
Dodatkowo sprawdź, która płeć najczęściej inicjuje rozwód i z jakich powodów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Dietetyq: Niestety nie mogę znaleźć takich danych. Możesz podesłać?
Masz tu esencję, jakbyś potrzebował