Wpis z mikrobloga

Jaka część z kurczaka wybieracie? Do tej brałem z lidla/biedry filety ale ostatnio często mi się zdarzają jakieś „przerośnięte” w sensie po usmażeniu ma twarda konsystencje i mnie odrzuciło. Myśle nad poledwiczkami albo z uda kurczaka, kupiłem tez kilka razy gospodarskiego z lidla ale cena jest dość wysoka jak na bieda chłopa :(
#silownia #mirkokoksy #dieta
  • 7
  • Odpowiedz
@BodyAuraP: Faktycznie piersi z kurczaka z lidla są duże, ale ja sobie je kroje na 3 kotleciki tej samej grubości i wychodzą spoko. Skoro za twarde piersi po obróbce, to znaczy że za długo je piekłeś.

To nie kwestia mięsa, tylko braku umiejętności kulinarnych
  • Odpowiedz
@BodyAuraP: kupuję kurczaki w całości, bo daje największe możliwości kulinarne - od zrobienia rosołu, w dalszej kolejności galarety, czy też potrawki z gotowanego mięsa, po kotlety z piersi, czy bardziej fit dania. Natomiast w takim kurczaku sama pierś jest zdecydowanie mniejsza, bardziej "wyrośnięta", ale właśnie nie przerośnięta. No i kolejnym kulinarnym plusem jest posiadanie skóry, co też ułatwia smażenie i daje więcej smaku.
  • Odpowiedz