@KosmicznyPaczek: nie pamietam kiedy widzialem ostatnio tak pakowany ser. Chyba juz dawno przestali tak pakowac, albo normalnie na wage przy ladzie miesnej sprzedaja albo w duzych opakowaniach 0,25/0,5/1kg tylko widuje.
@KosmicznyPaczek: @fizzly moze poprostu nie zwracam uwagi, najczesciej kupuje zwykla goude albo mimolette na wage. Te z foli byly skrajnie #!$%@? przy rozpakowywaniu z tego co pamoetam.
@fizzly: Serek śmietankowy do kanapek też bywa sprzedawany w plastrach i też jest podatny na zlepianie się ale do jego rozdzielania wykorzystuje się skrawki papieru przypominającego ten w który zawijało się kiedyś twaróg. Tak więc da się to zoptymalizować.
@Perliczkowy_naplet: Jaki konkretnie plastik jest w tym wyrobie seropodobnym? Tak sie sklada, ze na plastikach sie dobrze znam, a nie wiem jednak jaki moznaby dodac do takiego sera.
serki topione w plastrach zawsze tak pakują, bo by się posklejały w jedną breję.
@fizzly: No dobra ale obiektywnie poza minimalnie większą wygodą nie ma powodu by te serki były w plastrach a nie w 'kostce' do samodzielnego odkrojenia i posmarowania.
A folię można z łatwością zastąpić woskowanym papierkiem¯\(ツ)/¯.
@ZielonaOdnowa: serki topione w plastrach zawsze tak pakują, bo by się posklejały w jedną breję.
@dam115: a po co? Kogoś to obchodzi ile ktoś plastiku zużywa na serze oprócz przygłupów?
( ͡° ͜ʖ ͡°)
@fizzly: No dobra ale obiektywnie poza minimalnie większą wygodą nie ma powodu by te serki były w plastrach a nie w 'kostce' do samodzielnego odkrojenia i posmarowania.
A folię można z łatwością zastąpić woskowanym papierkiem¯\(ツ)/¯.