Mam piesełka od dzisiaj! Poprzedniej właścicielce się znudziła, chciała ją oddać do schroniska, na co nie mogłem pozwolić. Świetna jest! I nie wiem czemu ludzie uważają yorki za głupie, sisi (tak ją nazwała poprzednia właścicielka...) jest mega mądrym psiakiem.
@TedUnabomber666: zachowuje się jak pies, broni swojego terytorium i mimo tego że jest maleńka obszczekuje obcych. Generalnie chciałem dużego psa ze schroniska wziąć, ale że trafił się taki mini pies - no cóż, nie żałuje!
@TedUnabomber666: @Sidey: @TedUnabomber666: taaaaaa, bo jak ktoś chce mieć psa, a mieszka w bloku to powinien sobie co najmniej kupić nowofundlanda, albo doga niemieckiego... Pies to pies, ja mieszkam w domu i mam trzy - od shih-tzu po kundla wielkości owczarka niemieckiego.
@Sidey: @mustek36: @rfeliga: Ogólnie psie imiona bywają bardzo płynne... Często pies czy kot ma 3 imiona w ciągu życia albo więcej - u pierwszych właścicieli, w schronisku i właścicieli właściwych. Ja ostatnio jako dom tymczasowy zajmowałam się kotką Kokoliną, której poprzedniego imienia nikt nie znał, dla mnie była Cake, a w nowym domu dostała jeszcze nowe imię. Innym razem przygarnęłam bezpańskiego psa na którego na osiedlu wołali Misiek, w
@Nokja: Ja miałęm kiedyś jamniczkę Zuzię. #coolstory i byłem sobie na spacerze, jeszcze w #gimbaza czyli dawno temu. I widzę że znajoma stoi w grupce, pijo piwo i gadają. i pyta jak ma piesio na imię. No to ja mówię że Zuzia. Jak się możecie domyślać koleżanka też tak miała na imię. Śmiechów było co niemiara.
#pokazpsa #pies #piesel #chwalesie
@rfeliga: pick one
@rfeliga: poprawiłem
ps. zmień jej imię
Potem z czasem zacząłem na jamniczkę wołać pies.
@rfeliga: Ja miałam sunię Sunię :P Ale byłam wtedy w podstawówce :P