Wpis z mikrobloga

@Lipathor: powiedziałbym tak, gdybym nie pracował na nim codziennie.

Przydaje się do szybkiej edycji plików konfiguracyjnych, bo ładnie świeci jeśli chodzi o składnię.

Polecałbym w jego miejsce używać Sublime Text 2 albo 3, jeśli chodzi o okienkową wersję.

Jeśli chodzi o commandline, nie znalazłem nic innego lepszego. No chyba, że coś oparte o ncurses. Ale ja osobiście nie znam.
  • Odpowiedz
@sylwke3100: no właśnie zastanawiam się czy na pewno szkoda życia, o ile nie robisz aplikacji np. okienkowych

@nCore: właśnie używam trochę graficznego gvima. Sublime text jest chociaż trochę podobny, jeżeli chodzi o sposób edycji?
  • Odpowiedz
@psi-nos: Oczywiście, że tak. Nie ma lepszego edytora, po kilku tygodniach nie będziesz sobie wyobrażał bez niego życia. Polecam spędzić też chwilę na podstawową konfigurację. Co do IDE - UNIX is an IDE. ;)
  • Odpowiedz
@Ragnarokk: Ale co sprawdzam bo dalej widzę błądzenie w nicość u ciebie

@Kiro: Ja Windowsa od co najmniej 3 lat nie używam. I nie korzystam z vima co w zasadzie nie ma po co a zdalnie to albo to co jest w mc albo nano sobie włączam. Reszta to albo git/svn albo ftp którego większości porządnych graficznych edytorów potrafią się podpiąć (głównie skrypty Python, Bash, PHP)

@psi-nos
  • Odpowiedz