Aktywne Wpisy

Ketoprofen +23
Ile razy bym nie próbowała, to nigdy nie pogodzę się z tym, że nie jestem ładna. Po prostu.
I nie, nie obchodzi mnie że jakimś facetom, nawet przystojnym, mogę się podobać. Nie podobam się sama sobie i to się nigdy nie zmieni.
Była grana psychoterapia, nieskończone próby zmiany stylu, podnoszenie sobie samooceny przez tindera.
Nic
I nie, nie obchodzi mnie że jakimś facetom, nawet przystojnym, mogę się podobać. Nie podobam się sama sobie i to się nigdy nie zmieni.
Była grana psychoterapia, nieskończone próby zmiany stylu, podnoszenie sobie samooceny przez tindera.
Nic

yourgrandma +29
#wykopoweprzeboje
Następną kategorią plebiscytu są piosenki z czołówek seriali. W komentarzach podawajcie swoje propozycje na utwory do konkursu.
WAŻNA PROŚBA:
Jak chcecie wstawić kilka utworów to błagam nie w postaci listy (nawet z linkami) tylko jako pojedyncze komentarze. Dodatkowo proszę o dopisanie, z jakiego serialu pochodzi piosenka dla formalności.
WAŻNA PROŚBA NR 2:
Następną kategorią plebiscytu są piosenki z czołówek seriali. W komentarzach podawajcie swoje propozycje na utwory do konkursu.
WAŻNA PROŚBA:
Jak chcecie wstawić kilka utworów to błagam nie w postaci listy (nawet z linkami) tylko jako pojedyncze komentarze. Dodatkowo proszę o dopisanie, z jakiego serialu pochodzi piosenka dla formalności.
WAŻNA PROŚBA NR 2:
źródło: czolowkiseriali
Pobierz

*bardziej zaawansowana niż jakiś binary search czy merge sort.
#programowanie #informatyka #programista15k
@Gr4bek:
Ciekawe. Nie słyszałem o tym.
@Gr4bek: tez użyłem. "Gdyby tylko jakoś sie dało tak losowe liczby generować ale zeby nie skakały, tylko były podobne do poprzednich"
@ElMatadore Raczej dużo bardzo prostych zagadnień typu easing-functions. Rzadko sie zdarza że coś działa za wolno, wtedy trzeba coś przerobić, rzadziej zamienić listę na np kolejkę, wiec przydaje się wiedza jak działają podstawowe kolekcje. Przy optymalizacji przydaje sie wiedza jak działa komputer, np caching albo jak
Przykładowo kiedyś optymalizowałem jakiś kijowy parser do XMLa, który trzymał wszystkie atrybuty w mapie klucz->wartość. Podmiana struktury danych (hashmapa na inną hashmape) dała dużego boosta, bo ta podmianka sprawiła, że koszt czyszczenia takiej hashmapy (atrybuty dla