Wpis z mikrobloga

#polska ##!$%@? #zarabianie #pieniadze #zycie #przegryw #doroslosc
Mam po prostu potrzebe i ochote wyrzucic z siebie pare rzeczy XD a zeby sie tak nie mieszalo to w spoilerach sa podzielone

Na wstepie, zanim ktos zacznie pisac to zarabiaj wiecej, mozesz inna prace to tamto sramto. #!$%@?, nie kazdy jest jednym na milion 20-latków, którzy osiagneli juz zajebisty sukces i maja od #!$%@? szmalu wchodzac w doroslosc, ani tez nie wszedzie cie przyjma XD ja osoboscie szukalem 2 miesiace roboty, zanim zaczalem prace jako monter konstrukcji szklanych, a dokladniej pomocnik montera.

• 58
@kestar: Ale tobie się tak wydaje że za granicą jest lepiej. W takiej Holandii czy w wielu miejscach w DE jest kryzys mieszkaniowy i wiele osób nie może sobie pozwolić na swój kwadrat. To że tobie się wydaje że w PL jest tak #!$%@? a gdzie indziej dobrze to właśnie ci się wydaje.
@KoninaBeZiomeczka: Rozumiem, że chodzi ci głównie o dostanie kredytu na dom? Nie znam sie na chatach, ale jak patrze to chata z 1100000, no niecale bo tam 250tys euro. jest lepiej wyposazona, wieksza w #!$%@? razy i lepsza niz w polsce niejedna bo nie kazda za wiecej. o wwa nie wspominam nawet bo tam mieszkanie 59m2 to koszt wiekszy niz ta chata w niemczech co wymienilem, to juz wgl smieszne jest
@kestar: dwie rzeczy: po pierwsze niewolnikiem jesteś na własne życzenie bo, chociaż zgadzam się że "to zarabiaj więcej" to zwyczajnie pie#rdolenie, to jednak każdy z nas decyduje gdzie i jak pracuje. I szczerze mówiąc im mniej zarabiasz, im niżej zawieszona poprzeczka, tym większy wybór prac masz

Po drugie: chyba masz jakąś fiksacje na punkcie Madek xD

Samotne patomadki wydające 500+ na Harnolda to jest statystycznie jakiś totalny margines, napompowany w umysłach
@conamirko:

I szczerze mówiąc im mniej zarabiasz, im niżej zawieszona poprzeczka, tym większy wybór prac masz

No ja juz sie poddajac i cokolwiek probujac znalezc, nie moglem i tak XD wiec no i w komentarzach tu wyszlo, ze nie tylko ja. Ale ogolnie ja mam prace, super mi sie pracuje rodzicom 300 dokladam miesiecznie reszta dla mnie, czyli 2700 z najnizszej +/-
Bo ogolnie zapomnialem dodac w wpisie, ze za nadgodziny
Jeden z gorszych czasów właśnie na wchodzenie w dorosłość,

@kestar: to jest totalna nieprawda. Jest #!$%@? ale zawsze było #!$%@? w Polsce. 20 lat temu ludzie wchodzący w dorosłość mieli tak przeje bane że 2 mln Polaków wyjechali do pracy za granicę i nigdy już nie wrócili. Więc wątpię żeby było wtedy gorzej niż jest teraz bo jakoś nie słyszę o tym żeby Polacy emigrowali aż w takim stopniu.

Zrozum że
@kestar: Jesteśmy okłamywani, że żyjemy w lepszych czasach.
Istnienie lepszej technologi =/= lepsze czasy.

Wy młodzi to macie dobrze - macie konsole i srajfony...

Bez zastanowienia zamieniłbym powyższe na dostęp do tanich (często wręcz darmowych) mieszkań i stabilnej pracy bez stresów, który mieliście wy staruchy.
No i nikt mi nie wmówi, że nie istnieja takie osoby i jest ich znikoma ilosc

@kestar: nikt ci nie musi wmawiać - wystarczy spojrzeć w statystyki. Sam robiłem takie podsumowania swego czasu na starym koncie i można sobie +- coś wyobrazić na ich podstawie. Odnośnie naszego tematu to np:

do rodzin z dziećmi znajdujących się wśród 20% gospodarstw o najniższych dochodach trafia 4.7 mld zł rocznie, czyli 11.7% całkowitych kosztów
to ja ci dam przepis na szybkie dorobienie sie w pl
masz spoko rodziców mieszkasz u nich za darmo przez 5 lat
robisz po 10h i odkładasz 3k msc
po 5 latach masz minimum 150k chociaż na wkłąd własny
@kestar: jak nie jestes specjalista ktory ma zagwarantowana dobra prace w niemczech, albo nie jedziesz z agencji w ktorej bedziesz tyral 300h miesiecznie, to nie oplaca sie teraz wyjezdzac. W wiekszym miescie nie znajdziesz mieszkania, u mnie kawalerki kosztuja juz od 1200-1500 EUR miesiecznie na wynajmie - dodam tez fakt, ze osoby zarabiajace po 120k EUR rocznie spedzaja rok na szukaniu - a socjalnego nie dostaniesz, bo nie masz tutaj stazu