Wpis z mikrobloga

18+

Zawiera treści 18+

Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

@Vadzior: Co ty gadasz. Przez oni hurtowo maja taniej skladniki. Duzo taniej. Do tego dochodzi infrastruktura, ktora przerabia hektolitry za kliknieciem palca. Cala moja robocizna to plukanie #!$%@? butelek i troche gotowania. Jeszcze jada bez wysilku na drozdzach Safale. Anyway nastawiam sie na IPA. Chyba zrobie double, ale na jednym chmielu ktorego nie mlaskałem wczesniej. Godiva. ktos cos? #piwowarstwo
@bartol_wwa: To jest pasja chłopie. Sam dobieram chmiele, slody drozdze. Robie notatki. Pilnowanie temperatur. I jak po dwoch miesiacach od wymieszania brzeczki z drozdzami, otwierasz w koncu butelkie, modlac sie w miedzyczasie ze nic tam zlego sie nie stalo i pierwszy łyk jest lepszy niz sobie wyobrazales....

Ja tylko mowie ze was robia w #!$%@?. Co jest faktem
@scophthalmusmaximus ale jakie robienie w #!$%@?, gościu w jakim świecie ty żyjesz xD
Piekarnie robią ciebie w #!$%@?, stacje benzynowe robią ciebie w #!$%@?, nawet warzywniaki robią cię w #!$%@?. Rób wszystko sam to będziesz miał taniej, proste xD

A jeśli warzenie piwa jest Twoją pasją i dobrze na tym wchodzisz to brawo ty, dam ci adres paczkomatu i z chęcią kupię kratę zajebustych ipek po 4 zl
@scophthalmusmaximus Ale super, że robisz piwo. Doceniam to. Mi się nie chce. Ty wybierasz chmiele, ja wybieram też chmiele ale nadrukowane na puszce. Nie modle się czy wszystko poszło ok, bo czytam opinie na untappd. Jedzenia też sobie nie gotuje tylko zamawiam i co z tego. Za to czas poświęcam na inne rzeczy które bardziej mnie kręcą niż mieszanie w wiadrze i zastanawianie się czy simcoe będzie pasował do nelsona. Ja chce
@bartol_wwa Sam warzę I dobrze dochmielona dipa to tak 6 zl TYLKO I WYŁĄCZNIE produktów.

Chyba, że typ warzy dając Lubelski na zimno XDDD

Doliczając robociznę, czas pracy w kompletnym procesie od zacierania po nalanie do refermentacji (część leję w kega pod wyszynk), energię, opakowanie, VAT, akcyzę, magazynowanie i jakąś marżę sprzedającego, niestety nie chce wyjść inaczej.

Pewnie inaczej jest z dużym wybiciem dla Lidla, gdzie gwarancja odbioru tysiąca hekto przez jednego