Wpis z mikrobloga

Czemu jak ostatnio byłem w np Danii to obywatel widząc tesle na polskich blachach tylko podszedli zapytał między innymi jak podróż, jak wyglądało ładowanie i ile czasu w stosunku do spalinowego to wygląda, bo on jako posiadacz tesli kręci sie wokół komina. Po prostu przyjazna rozmowa i tyle. Ale przykładowo w polsce miałem sytuacje, że czekam pod lidlem a na przeciwko parkuje dwudziestoletnie clio i wysiada młoda para, on taki jakby krówki pasł a ona całkiem atrakcyjna, na oko między 25 - 30 lat. Idą w kierunku sklepu, ona sie patrzy na auto a ten to zauważając szarpnął za rękę i jebnął tekstem "może jeszcze chcesz tam do niego wsiąść?!" Zaśmiałem sie tylko, on odwrócił łeb i poszli, ładnie wyglądająca kobieta jeszcze raz podkreślam.

Inna sytuacja, kiedy jeżdżę busem o podobnej wartości co tesla ylr. I k---a zero, nikt nie zwraca uwagi, nikt nie patrzy. Jak tylko jestem za kierownicą tesli to ludzie odwracają głowy, próbują sie ścigać na światłach, inna reakcja wokoło, pomimo że oba auta w leasingu i oba auta w podobnej kwocie (bus tańszy o jakieś 30 tys, ale to chyba nie ma znaczenia).

Czy polacy to na prawde taki biedny i zacofany naród i na widok tesli w mózgu im siedzi "skąd ten złodziej ma na to pieniążki?" albo "Heh i tak w leasingu więc ma go za darmo".

Sam jestem polakiem i aż mi tak głupio, bo nigdy nie lubiłem sie wyróżniać a to to mam bo nic innego w podobnej cenie z takim przyspieszeniem nie było.

Jedyny minus to żona mi sie wiecznie pcha za kierowice a ja jak nieudacznik siedze obok.

#pytanie #tesla #motoryzacja
Zarzutkkake - Czemu jak ostatnio byłem w np Danii to  obywatel  widząc tesle na polsk...

źródło: temp_file240242009691587881

Pobierz
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zarzutkkake jakbysmy mieli domek to pewnie elektryk też byłby moim wyborem, ale że nadal mieszkanie w bloku to trzeba było wybrać benzynkę, chociaż przy spalaniu 4.7/100km nie narzekam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Zarzutkkake: Znajomy u mnie w mieście ma Tesle 3 i mogę potwierdzić po części wpis autora. Ludzie w Polsce myślą, że taka tesla 3 to odpowiednik s klasy i przez taki pryzmat spoglądają na ten samochód oraz jest to "rzadkie" auto. Oczywiście to odpowiednik bardziej pospolitej klasy c, inna sprawa jest z teslą model s lub x bo to są faktycznie bardzo drogie samochody i stosunkowo "luksusowe".

Pozdrawiam
  • Odpowiedz
Czy polacy to na prawde taki biedny i zacofany naród i na widok tesli w mózgu im siedzi "skąd ten złodziej ma na to pieniążki?" albo "Heh i tak w leasingu więc ma go za darmo".

@Zarzutkkake: to skaza na psychice wschodu, pod kacapskim zaborem. 2 pokolenia wychowane w pełni w ich syfie, widząc że zaraz obok kapitalistyczna Europa się buduje i rozwija. Przecież ludzie robi cuda żeby uciec za kurtynę.
9ada66a7ca8bf7e3 - >Czy polacy to na prawde taki biedny i zacofany naród i na widok t...
  • Odpowiedz
@Zarzutkkake Może dlatego że takie miernoty drogowe jak @zibizz1: najpierw jeżdżą jak pijani po drodze i blokują ruch, a potem jeszcze wyskakują i pokazują chamstwo?

Też bym takich nie szanował ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz