Wpis z mikrobloga

Mam do was pytanie szczególnie, gdy ktoś siedzi w temacie a na internecie nie mogę znaleźć info o tym, ostatnio znajoma zemdlała a podczas tego się posikała (śmieszkom od razu dziękuje) , ogólnie zdrowa dziewczyna, chodząca na siłownie i żyjąca trybem spacery, poranne wstawanie itd... Zastanawiam się czy to coś może być poważnego jakaś choroba czy po prostu "czasem się zdarzy"

#medycyna #nauka #ciekawostki #rozowepaski
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wakxam cholera wie. IMO miała pełen pęcherz i podczas omdlenia puściły zwieracze.
Bardziej martwił bym się czemu zdrowa dziewczyna w ogóle zemdlała?
  • Odpowiedz
@wakxam niech zrobi konretne badania, jakieś hormony i wszystko z tarczycą, ekg, tomograf głowy. To może być wszystko a my nie jesteśmy lekarzami, może stres a może rak
  • Odpowiedz
@wakxam zsikanie się podczas omdlenia to normalne. Jeśli to się zdarzyło raz to bym się nie przejmowała. Chyba każdemu zdarzyło się w życiu zasłabnąć. Sama biegam od lat a i tak wystarczy żeby w autobusie było duszno i już mi się robi biało przed oczami.
  • Odpowiedz
@wakxam: na to pytanie nawet lekarz bez badań nie odpowie. Omdlenie mogło być spowodowane wieloma powodami, rozluźnienie mięśni przy tym kiglo sie zdarzyć. Lepiej wizyta u lekarza i pakiet badań. Bo to moze być mnostwo chorob i to poważnych

P S. I omdlenie moglo być spowodowane zwiotczeniem mięśni, a nie zwiotczenie mięśni omdleniem. I niech powstrzyma swoją aktywność fizyczną do czasu wizyty u lekarza. To może być cos kardiologicznego też.
  • Odpowiedz