Aktywne Wpisy
TenXen47 +260
Zdjęcie z otwarcia Silesii city center z 2005 a ludzie równie dobrze mogliby być z lat 80. I to jeszcze ze wschodniego kraju.
Takie rzeczy pokazują jak polska się rozwinęła.
#polska #ciekawostki #historia #katowice
Takie rzeczy pokazują jak polska się rozwinęła.
#polska #ciekawostki #historia #katowice
budep +678
Strasznie mnie smuci dokąd zabrnął ten świat w kontekście relacji międzyludzkich. Wszystkie możliwe statystyki pokazują, że wzrasta poziom samotności, jest więcej rozwodów, ludzie tracą zdolność budowania więzi, wszystko opiera się na kalkulacji, indywidualizmie, liczeniu strat i zysków. Jak ktoś na wykopie się pożali (w domyśle facet), że chciałby po prostu mieć kogoś bliskiego, to od razu leci atak, że jest wręcz #!$%@?ą, niech nie liczy na kobiety, bo wszystkie związki się źle
#nieruchomosci
@Tiab: Drogo coś, realnie powinno być 4,5k-5k z metra. Powyżej to golenie frajerów.
poza tym, jak mowisz ze ceny materialow sa wszedzie takie same to powiedz mi rowniez, czy ceny prowadzenia sklepow, hurtownii, logistyki w kraju rowniez jest wszedzie taka sama, bez wzgledu na lokalizacje?
a teraz napisales
sam sobie zaprzeczyles :P
jedynie cena gruntu sprawia ze cena sie rózni.
@WielkiPowrut88 ale co?
strasznie trudno mi zrozumiec twoje wypowiedzi.
założmy ze, budowa jest w Warszawie i masz 2 roznych importerow tego samego surowca obok warszawy i w krakowie/szczecinie/gdansku/lublinie, a oni placa tyle samo u źródłá. fakt ze trzeba produkt przewiezc juz przeklada sie na sama cene. dodajmy do tego
rozumiem ze twierdzisz ze w kazdych budowach w warszawie sa sami kierownicy i budowlancy z bialej podlaskiej?
kolega rocznik '95 jest kierownikiem i nadzoruje prace montazu elektryki. mieszka w warszawie i jezdzi na budowy wokol warszawy, ale rowniez do bialegostoku sie zdarzalo.
na jakiej podstawie stwierdzasz ze zawsze pracuja najtansi? a ci drozsi to nie
to jest po prostu absurd. kolejny przyklad, kierownik rocznik '80 mieszka poza warszawa, a jezdzi na budowy do warszawy oraz po zachodniej stronie od warszawy do grodziska mazowieckiego. zajmuje sie od poczatku budowy: kopaniem i stawianiem zbrojenia +
Bo już się pogubiłem w twoich wywodach.
@troglodyta_erudyta: Bo realny koszt budowy dla dewa to 3k z metra. Wszystko co ponad to to jego zarobek.
Ma wpływ na cenę działki