Aktywne Wpisy
EnzoMolinari +77
Zrozumiecie kiedyś warszawskie dzbany, że Wrocław nie ma nic wspólnego z Górnym Śląskiem (potocznie nazywanym Śląskiem) oprócz druzyny piłkarskiej, która się tak niefortunnie nazywa? Kopalnie węgla, ślonska godka i disco polo ze starymi wąsiurami z october festu to totalnie nie ta bajka.
#powodz #wroclaw #slask
#powodz #wroclaw #slask
duzy_krotki +486
Włączyłem wczoraj "Wielką wodę". Cóż za g---o straszne. Mądrzejsza od profesorów hydrologii Juleczka uzależniona od h-----y (w drugiej scenie już się rucha z jakimś Holendrem xD, aż dziwne, że nie m----n) ratuje Wrocław przed powodzią. Ludzie mieszkający pod Wrocławiem pokazani jak chłopi z 19 wieku. Oczywiście większość mężczyzn przedstawiona jako przygłupy z 80 iq.
#powodz
#powodz
#nieruchomosci
@Gustav88: Mnie wyruchał pośrednik, 58 m koło metra za 8800, w sumie nawet remont niepotrzebny
Ktoś mu dał 20k żeby "wycofał" moją rezerwację ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Gustav88: Myślisz, ze jest szansa na 7,5k od których czekają najwytrwalsi?
Realne pytanie, najwytrwalsi czekają od 7-8k za metr i przepalali na najem więc chociaż do tego 7k chyba się zblizymy zeby to mialo sens?
Ponoć przyjechał jakiś boomer z Zamościa i rzucił 500k w gotówce na stół + extra prowizję dla pośrednika za wycofanie mojej rezerwacji ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Niestety do TOP5 ciągnie cała Polska, w tym boomerzy, którzy mieli całe życie by zgromadzić kapitał pod taki zakup.
Skąd taka magia, czemu tylko niewiele więcej? Ano powyżej limitów beki.
Rynek jest obecnie totalnie rozregulowany.
@Yuri_Yslin: najgorzej xD
Teraz już wiem, że trzeba przyjść z dwoma egzemplarzami umowy i wcisnąć komuś kilkadziesiąt k do ręki, żeby się chociaż trochę bał odwalić numeru. Po fakcie mądrość ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Natomiast krótkoterminowo czasem warto poczekać. Np. 2008-2010 wyszedł na dobre wynajmującym. Ale trzeba się też wstrzelić ... kryształowa kula, te sprawy.
@Yuri_Yslin: Absrudu tego rynku, że taki zakup trzeba ekspresowo bo zaraz ktos wpada, przebija ... jak napisal @mickpl ten kredyt i brak poczucia pieniądza na to wpływa.
Byle miescilo sie w limicie...
Mój znajomy kupił 50m na Bemowie w wielkiej płycie w miarę odpicowaną za 14k i się cieszył
Nowe podłogi, wymieniona instalacja. Szczerze mówiąc to dało się mieszkać bez remontu.
8850 z