Wpis z mikrobloga

Nie jadłem m&msów z 10 lat, gdy zobaczyłem smak słony karmel postanowiłem spróbować. Moim zdaniem są zajebiste w smaku, natomiast skład to istna tablica Mendelejewa...
Składniki:
cukier, miazga kakaowa,
pełnotłusta śmietanka w proszku (z mleka),
syrop glukozowy, laktoza (z mleka),
masło kakaowe, mleko, olej palmowy,
skrobia, masło shea, olej plmowy, stearyna palmowa,
sól, masło shea, regulator wilgotności gliceryna,
emulgatory (lecytyna sojowa, E471), stabilizator (guma arabska),
barwniki (E100, E133, E150a, E160a, e160e, E162, E171, E172),
odparowany syrop glukozowy, dekstryny, aromaty naturalne,
orzechy ziemne, glazura cukiernicza (wosk carnauba),
olej z olejowca gwinejskiego, naturalny ekstrakt z wanilii, aromaty.

Ogólnie polecam, ale jak trzeba będzie jechać na SOR leczyć rakolca, to nie biorę za to odpowiedzialności.
DuzoPracuje - Nie jadłem m&msów z 10 lat, gdy zobaczyłem smak słony karmel postanowił...

źródło: mms

Pobierz
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach