Wpis z mikrobloga

  • 1
@Melekesz: lubie i moje ulubione z kupnych to te. Szczegolnie te z cytryna (nie ma ich na zdjęciu, ale maja identycne opakowanie) i pomarańczą. W sezonie to robie własne. Zbiory już w ten weekend także może pokaże jak robie oliwki
Pobierz asdfghjkl - @Melekesz: lubie i moje ulubione z kupnych to te. Szczegolnie te z cytryn...
źródło: IMG_3851
@asdfghjkl: zaraz poszukam w internecie może gdzieś je dostanę. W Polsce mały wybór dobrych oliwek. Ale jak sprawdzam nadziewane właśnie to bardziej mi smakuja w puszkach a nie w słoikach. Pochwal się jak robisz :)
@Melekesz: w puszkach czy słoikach lepiej nie kupowac drylowanych.
Jak widzisz te drylowane są skompresowane w worku. Nie jest to bez przyczyny. One są drylowane po piklowaniu i następnie nadziewane i pakowane próżniowo. Wyjęcie pestki przed piklowaniem powoduje, że to co najlepsze w oliwkach ucieknie ci do zalewy powodując że sama oliwka wiele traci na smaku. Zjesz takie jak na foto i nigdy nie ruszysz innych