Wpis z mikrobloga

Siedzę, wgrywam ROM na Xperie SP bo zmula i tak się zastanawiam. Po kiegu chu** ja brałem ten #android

Miałą być Lumia 820, ale akurat skończyła się oferta i zostały same 720. Ona miała 512mb ram, więc ja patrzę Xperia SP 1gb, dualcore 1,7ghz. No jak to się będzie cieło to ja jestem krasnalem.

#android #srandroid #windowsphone #lumia #xperia #sony #lagi #oswiadczenie
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Cripex: Niestety android przygotowany przez producentów ma to do siebie, że zamula po pewnym czasie. Nawalą niepotrzebnych nakładek nie wiadomo po co, i telefon po kilku aktualizacjach nie nadaje się do użytku. Ja dzięki CM przedłużyłem żywot mojej Xperii, bo już miałem ją zezłomować :) Ale chyba już nie kupię nic z Androidem. Jak napisał @bartoneczek: Świetny system, tylko spieprzony przez producentów.
  • Odpowiedz
@piotras-85: ja wgrałem do mojej Xperii T OmniROM i niby wszystko okej, tylko, że co kilka godzin wywalało bluescreen i bateria krócej trzymała niż na stocku. BTW. custom ROMy zawsze mają jakąś wadę, praktycznie zawsze coś nie działa - a to BT, a to GPS... koniec końców wróciłem do stocka :) ale na innym telefonie (HTC Desire Z) telefon chodził wyraźnie lepiej po wgraniu AOSP 4.2.2 niż na oficjalnym 2.3.3
  • Odpowiedz
@vrtt: Testuję od 2 tygodni CM11 na Xperii U. Śmiga chyba wszystko (nie próbowałem jeszcze BT), oprócz radia FM (ale tego akurat nie używam) Na początku zdarzyły mi się może ze 2 jakieś nieszkodliwe crashe. Teraz działa rewelacyjnie, nawet GPS łapie satelity niemalże odrazu :) Dodam jeszcze, że na stockowym 4.0.4 przestał działać tethering. Ogólnie jestem bardzo zadowolony, bo na oryginalnych romach telefon nie nadawał się do użytku.
  • Odpowiedz
@vrtt: Prawda jest taka, że o------i taką maniane z tym 4.3, że to szkoda gadać.

Obiecali przy premierze telefonu, że będzie miała wsparcie CONAJMNIEJ do Androida 4.4 KitKat. A teraz widzę jak to SONY. Lecą w c---a ;-)
  • Odpowiedz
@Cripex: Też tego nie rozumiem. 4.1.2. miał też swoje błędy, ale nie tak uciążliwe jak 4.3. Liczyłem na ich poprawę po aktualizacji, a dostałem nowe błędy bez usunięcia starych. Podoba mi się Xperia Z1 Compact, ale jej nie kupię, bo znam już podejście SONY...
  • Odpowiedz