Aktywne Wpisy
Korsir +100
Witam Yaneczku @zyjzpasji. Wiem, że to czytasz, bo sam pokazałem ci ten tag ;)
To, co znowu odwaliłeś, a przede wszystkim to jak znowu robisz z siebie manipulancie ofiarę (screeny) i biednego psa z podkulonym ogonem zmotywowało mnie do jednej rzeczy - rozliczenia.
Płakałeś wielokrotnie na LIVE o tym jak to ci leży nasza kłótnia na serduszku. Mówiłeś jaki to ty jesteś biedny i wbijają w ciebie szpileczki. Cały świat przeciwko Jankowi...
Co
To, co znowu odwaliłeś, a przede wszystkim to jak znowu robisz z siebie manipulancie ofiarę (screeny) i biednego psa z podkulonym ogonem zmotywowało mnie do jednej rzeczy - rozliczenia.
Płakałeś wielokrotnie na LIVE o tym jak to ci leży nasza kłótnia na serduszku. Mówiłeś jaki to ty jesteś biedny i wbijają w ciebie szpileczki. Cały świat przeciwko Jankowi...
Co
Spotkałem na #tinder laskę 13 lat młodszą (22 vs 35), rozmowa gadka szmatka trwa już godzinę, ona nic nie wspomina o moim wieku, luzik. Myślę, o co tu chodzi. Mówię że idę spać a ona na to - proszę porozmawiaj jeszcze ze mną, bo mam kryzys, depresję, dwubiegunowość. Z dalszej rozmowy rzeczywiście, problemy jak ch*j. Co chwila inny nastrój. Nierówno pod sufitem. I że jej sie podobam. Z twarzy bardzo
Polska - jakby przez swoją świadomość historyczną, jak Rosja dlugofalowo potrafila zamieniać krwawe porażki w zwyciestwa - słusznie naciskała na naszych sojuszników, by Ukrainę zaopatrzyć we wszystko co niezbędne natychmiastowo, tak jak to sami zrobiliśmy.
Dla Rosji jest standardem ponosić ogromne straty i wygrywać. Ich zdolności sprowadzają się do umiejętności zawziętego organizowania niewyczerpywalnych uzupełnień i improwizowania - umieją to bardzo dobrze i mają o wiele większe tradycje wojskowe od pyszalkowatych Amerykanów.
Nasi partnerzy z USA na czele robili wszystko, by wszelkie wysiłki hamować. I tak mamy Rosje, która się zdążyla przygotować do obrony i długiej wojny. Danie przeciwnikowi ponad pół roku na skoncentrowanie całych swoich zasobów na kampanii obronnej, i oczekiwanie przez generalów amerykanskich imprezowania na Krymie w 2023, ładnie pokazało z jaką mądrością tam mamy do czynienia.
#ukraina #rosja #wojna #geopolityka #nato #usa
@IdillaMZ: Moim zdaniem kluczowy był okres maj - październik 2022 r. między ostatnimi zwycięstwami Rosjan (Łysyczańsk, Płw.Kinburnski), a rozpoczęciem przez nich mobilizacji powszechnej po zwycięskiej ofensywie Ukraińców we wschodniej części obwodu charkowskiego zakończonej zajęciem Izium.
@IdillaMZ: Przecież było dokładnie odwrotnie - długotrwałe, samotne wojny kończyły się rozpadem Rosji. Rosja nie upadłą po kompromitującej porażce w Prusach Wschodnich w 1914 ani po dopuszczeniu Estończyków pod Petersburg w 1919, ani po dojściu Niemiec pod Moskwę w 1941.
Rozpadła po czteroletniej
Rosja w I ww załamala się pod wpływem wewnętrznej sytuacji politycznej Rosji, nikt jej nie pobił ostatecznie.
Na Ukrainie natomiast toczą wojnę konwencjonalne, równorzędne siły.
Francja wysyłała raz za razem konwencjonalne siły, które nie były w stanie w pełni spacyfikować i ustabilizować sytuacji, a straty rosły i rosły.
Nie ma co wygrzebywać tego Afganistanu
Żadna z nich nie była krwawą porażką która zamieniła się w zwycięstwo.
Tak możemy mówić ewentualnie o wygranej z Niemcami w 1945 czy
Mówi się że jesteś tak dobry jak twój ostatni mecz, czytając to zobacz czy zaskakuje Cię obecny przebieg zmagań na Morzu Czarnym czy raczej przypomina "ostatnie mecze" rosyjskiej floty