Wpis z mikrobloga

@ObserwatorZamieszania dlatego bawią mnie osoby które próbują bronić Izrael xD przecież to naród z syndromem sztokholmskim. Robią dokładnie to co kiedyś ich oprawcy. Nawet ortodoksyjni Żydzi nie popierają Izraela, to nie wiem co za usłużnym gojem trzeba być by lizać im dupsko w kwestii tej wojny.
  • Odpowiedz
@markhausen: przeciez to Hasbara, platne boty szabesgojowe albo zydzi ktorym sie ziemia zaczyna palic pod nogami widzac ze caly zachodni swiat sie budzi I zmienia zdanie na temat narodu wybranego
  • Odpowiedz
  • 104
Nawet ortodoksyjni Żydzi nie popierają Izraela, to nie wiem co za usłużnym gojem trzeba być by lizać im dupsko w kwestii tej wojny.

@markhausen: Ortodoksi to religijne oszołomy, a nie wyrocznie.
Istnienie Izraela jest na rękę zachodowi, a Żydzi maja prawo do własnego państwa.
  • Odpowiedz
Istnienie Izraela jest na rękę zachodowi, a Żydzi maja prawo do własnego państwa.

@Fortyk: a palestyńczycy nie mają?

Czy izrael ma też prawo mordować bezbronnych cywilów? Nie mogliby zacząć od posadzenia lidera hamasu a potem zniszczyć hamas, zamiast rodzin?
  • Odpowiedz
@ObserwatorZamieszania

Kolejny hamasowski fejk. Wypowiedź pochodzi od takiego izraelskiego Korwina, który jak polski Korwin nie ma nawet mandatu parlamentarzysty, a nie od „Israeli Leader”.

Co więcej nie ma w niej nic o „gazowaniu”:
  • Odpowiedz
Ortodoksi to religijne oszołomy, a nie wyrocznie.

@Fortyk: W istocie syjoniści i Netanjahu to dużo bardziej szkodliwe religine oszołomy, a nie wyrocznie. Ortodoksi nie chcą zburzenia meczetu Al-Aksa, a rząd Izraela do tego dąży m.in. przez prowokacje (oprócz poparcia wyborców, również z powodów m.in. religijnych, tak jak ortodoksi nie chcą z powodów religijnych jego zburzenia i odbudowy świątyni jerozolimskiej). Bez względu na motywację zburzenie meczetu Al-Aksa wywoła taką wojnę, że
  • Odpowiedz
a Żydzi maja prawo do własnego państwa

@Fortyk: To niech się dogadają z USA i sobie tam założą, terenu nie brakuje, a byliby daleko od bezpośrednich wrogów, którzy chcą ich usunąć z powierzchni ziemi.

Idea, że państwo Izrael musi koniecznie istnieć na historycznych ziemiach to nic innego jak wymysł konserwatywnych oszołomów, którzy "łojcowizny arabom nie oddadzo i basta!", mimo, że nie mieli tam państwa przez setki lat.
  • Odpowiedz