Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 2
A na tym zdjęciu widać jak po kilku minutach kręcenia na stojaku dedykowany łańcuch KMC do Kasety Rotor już się zaczął przycierać i widać zdrapaną ''farbę'' z łańcucha. xD

Rotor i KMC, wstyd na całą wieś! xD
4x80 - A na tym zdjęciu widać jak po kilku minutach kręcenia na stojaku dedykowany ła...

źródło: 20231101_161225

Pobierz
  • Odpowiedz
@4x80:
A w zasadzie to po co inny łańcuch niż SRAM, do napędu SRAM? Przez tę kasetę ROTOR? Ja jestem mega zadowolony z łańcucha FlatTop! Łańcuch ma z 7k km a zużycie to niecałe 0,3%, a SRAM zaleca wymianę przy 0,8%! Ja jestem mega zadowolony z napędu! Łańcuchy Shimano 11s wymieniałem co 4k km.
i-marszi - @4x80: 
A w zasadzie to po co inny łańcuch niż SRAM, do napędu SRAM? Przez...

źródło: IMG_20231101_184411

Pobierz
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@i-marszi: Kasety Sram AXS mają inne ząbki jak ''klasyczne'' kasety do tego ja w tej szosie 1x12 mam kasety bardziej MTB jak szosowe co jest pomiędzy tymi kasetami znacząca różnica. Więc różnica polega na szerokości kasety bo kasety MTB są węższe oraz na typie pracy takiej kasety gdzie dedykowany łańcuch i kaseta do rowerów MTB ma bardzo szybko wrzucać lżejsze przełożenia na przykład w jeździe pod górkę, a w rowerach
4x80 - @i-marszi: Kasety Sram AXS mają inne ząbki jak ''klasyczne'' kasety do tego ja...

źródło: 20231102_051715

Pobierz
  • Odpowiedz