Wpis z mikrobloga

czemu gumowy kościotrup nie miałby być wykorzystany jako dekoracja w kolejnym roku?

@fuechsinn: bo łatwiej wywalić i w przyszłym kupić takiego ze świecącymi oczami XD Po co ludzie mają w chacie trzymać sztuczne dynie, pająki i kościotrupy? Spoiler alert: nie robią tego, bo lubią wydawać hajs na takie bzdety.

ja masę (kilka reklamówek) dobrych zniczy wyciągnęłam ze śmietnika w zeszłym roku po 1.11, w tym planuję zrobić tak samo, więc
  • Odpowiedz
@Sihill_pl ale jak masz ochotę na palenie ognisk i przyzywanie duchow to idz, nic mi do tego, ale jak co chwila ktos mi domofonem dzwoni i zada jedzenia, to sorry, ale niech #!$%@? te gowniaki i nie zamierzam wspierac jakiejs idiotycznej mody na wierzebia irlandzkie an slowianskiej ziemi
  • Odpowiedz
@Gluptaki ale rzeczy z innych okazji też się odsprzedaje / wystawia przy śmietnikach, żeby inni mogli wziąć:) na vinted ludzie wystawiają nawet plastikowe wiaderka po twarogu xD za to z kolei nigdy nie trafiłam na używane znicze/używane sztuczne kwiaty etc. więc wydaje mi się, że to się jednak w tych wszystkich okazjach nieco równoważy i słabo jest w takim układzie zarzucać helołin promowanie konsumpcjonizmu.
  • Odpowiedz
@zbrodnia_i_kawa: Etam, myślę, że jeśli wszystko jest w duchu dobrej zabawy to jest to akceptowalne. Nie trzeba przecież pukać wszędzie, można się przejść po najbliższych znajomych / sąsiadach, żeby dzieciaki miały fun.
Co do punktu 2 to więcej lęków jest po spowiedzi i całym tym wmawianiu grzechu 10 letniemu dziecku, niż przebraniu za wróżkę, ducha czy spidermana.
  • Odpowiedz
@zbrodnia_i_kawa tak. Jak kolędnicy chodzą w Święta to chociaż śpiewają ładnie, a jak im nic nie dasz to nie grożą, że ci nasrają na wycieraczkę. Halloween jest #!$%@?, a w ciągu kilku lat zrobiła się jakaś gigantyczna presja na to, żeby to świętować i wydawać na to w #!$%@? hajsu xD
  • Odpowiedz
@ksjoc_zakony: AD 4.: Ale mnie #!$%@? jak na wszystkich świętych ludzie nakupują zniczy jak #!$%@? na ten grób. Żeby się pokazać czy nie wiem w sumie po co. Jak się 20 zniczy kupi to będzie lepiej niż jeden? Wiązanek, światełek, nawalą na te pomniki, jakichś dupereli... ludzie to mają nierówno w bani.

Zaśmiecają tą planetę, wykorzystują jej zasoby. Potrzebny jest umiar i edukacja ludzi. A we wszystkich świętych to się
  • Odpowiedz
jak nie dostana cuksow to zrobia cos zlosliwego jest w ogole chore i nie miesci sie w zadnych normach spolecznych.

@zbrodnia_i_kawa: #!$%@? no jakoś w Stanach sobie z tym radzą i ludzie lubią a nawet wyczekują tego święta xd Widac w największym i najpotężniejszym państwie na tej planecie ta tradycja w normach społecznych się mieści xd
  • Odpowiedz