@KedzioRRz: @jatojaaniety ogólnie to tak, pojda w górę, ale ciekawi mnie wpływ tego ruchu na resztę rynku który jest na freehold. Czy to pociągnie resztę rynku.
@Cryptonerd_io fakt ciekawe. Teoretycznie odpływ klientów w stronę nieruchomości poleaseholdowych może obniżyć chwilowo cenę starszych domów które zawsze były na freehold co nie jest żadnym odkryciem xD w sumie bardziej mnie ciekawi co w czwartek BoE nam przekaże
@Cryptonerd_io: ale to nie sa przymiarki do likwidacji leasehold tylko do likwidacji nowych DOMOW ma leashold, które i tak raczej są rzadkością. mieszkania wciąż będą sprzedawane z tą formą "wlasnosci",a to przecież ich dotyczy w 99%. takze spoko, nic tu nie wzrośnie zbytnio. pamiętam że kiedyś miały być plany o zniesieniu ograniczeń co do dokupu lat w leashold bo to często jest problem kiedy ludzie dopuszcza do sytuacji że jest
Czy ktoś mi może wytłumaczyć jak po tylu miesiącach totalnej suszy nie byliśmy gotowi na kilka dni deszczu? Przecież wszystkie rzeki w Polsce miały najmniejszy poziom od lat. Straszyli, ryby zdychały a teraz nagle powodzie? #powodz #susza #wisla #odra
Zapraszam do pisania swoich propozycji "na chlopski rozum" na temat zwalczenia powodzi na śląsku. Zaczne od mojej, skoro na Wiśle jest rekordowy niski poziom wody to może przekierujemy rzekę tak aby plynela do Wisły? #powodz
Ciekawe jak to wpłynie na ceny... xD
https://www.lbc.co.uk/news/all-new-houses-to-be-sold-as-freehold-end-leasehold/
#uk #anglia #wielkabrytania #nieruchomosci