Aktywne Wpisy

Salido +224
Minął 30. (z 66) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 3 wypadki śmiertelne w których zginęły 3 osoby.
128 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
132 ofiary śmiertelne w wypadkach drogowych od początku wakacji.
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 3 wypadki śmiertelne w których zginęły 3 osoby.
128 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
132 ofiary śmiertelne w wypadkach drogowych od początku wakacji.
źródło: 1-453841-15
Pobierz
matti82 +104
Ulewa po zbóju, a mnóstwo ludzi na S8 jedzie bez świateł z tyłu. Świecą im tylko dzienne z przodu i nie przyjdzie im do głowy, że tyły mają ciemne. A przecież w deszczu należy używać świateł mijania.
źródło: temp_file6544532218825999809
Pobierz

![[EN] Ludzie z UK używają zdjęć z gier by ominąć weryfikację wieku.](https://wykop.pl/cdn/c3397993/08a0c4be4b1a21e2f20ffde076747048828bb1170693d64ac249ff9e478fd350,q80.jpg)

Chciałbym aby nawet w przypadku braku internetu "system" śmigał cały czas, więc żeby wykonywał swoje zadania nawet jak jest offline. Na początek chcę aby niektóre światła zapalały się o zachodzie i gasły o wschodzie słońca.
Ważne jest dla mnie bezpieczeństwo, wszak aktora wepchnę to do puszki z włącznikiem.
Wiem, że można to zrealizować czujką zmierzchową, ale w przyszłości chce to rozbudowywać, np. o czujniki temperatury i wilgotności żeby odpaliło nawilżacz czy klimę. Aha, nie chce żeby chodziło to po wifi i zakłócało mi sieci, na co wówczas najlepiej zostawić?
Z góry dzięki za wszystkie sugestie.
Nawet takie, że światło włączy się w odległości od Ciebie do sensora 55cm a zgaśnie jak będziesz daleko np. 360cm.
Możesz mieć wszystko lokalnie, sterować praktycznie wszystkim co nadaje sygnał Wifi, Zigbee, RF, 430Mhz, 6LoWPAN itp.
Spinasz wszystko za pomocą HA, teraz nawet lokalnie głosem można sterować
Home Assistant jest darmowy , możesz go zainstalować na starym laptopie, na PC, Raspberry...nawet
Home Assistant
Polskie:
https://www.youtube.com/@HejSmart